Δεύτερη συνομιλία Πούτιν – Ερντογάν για το συριακό

Δεύτερη συνομιλία Πούτιν – Ερντογάν για το συριακό

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερη συνομιλία σε διάστημα δύο ημερών, είχαν το Σάββατο ο  πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το AFP και το πρακτορείο Sputnik.

Όπως έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο οι δύο άνδρες συζήτησαν για κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία,  «κατά τη διάρκεια της οποίας συνέχισαν την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στη Συρία» επισήμανε η ρωσική προεδρία.

Ηδη στην προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία τους την Παρασκευή «έπειτα από πρωτοβουλία της Τουρκίας» επικεντρώθηκαν στις σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και  Άγκυρας όπως επίσης στην «επίλυση της συριακής σύρραξης» και στον διάλογο με στόχο «τον συντονισμό των προσπαθειών στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία έγινε αναφορά και στον θάνατος των τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών στη Συρία την Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή