Το επιτελείο της Κλίντον θα συμμετάσχει στην επανακαταμέτρηση του Ουισκόνσιν

Το επιτελείο της Κλίντον θα συμμετάσχει στην επανακαταμέτρηση του Ουισκόνσιν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα συμμετάσχει στην διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ουισκόνσιν επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει προς το παρόν διαπιστώσει παρατυπίες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Η πρώην ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, η οικολόγος Τζιλ Στάιν, υπέβαλε επίσημα την Παρασκευή αίτημα για την επανακαταμέτρηση των ψήφων στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν, προπύργιο μέχρι πρότινος του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο κέρδισαν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Αναμένεται επίσης να ζητήσει την επανακαταμέτρηση των ψήφων στην Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν, άλλες δύο Πολιτείες που κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος επικράτησε σε αυτές τις τρεις πολιτείες συνολικά με μόλις 100.000 ψήφους διαφορά.

Σύμφωνα με την Τζιλ Στάιν, ειδικοί στην εκλογική διαδικασία κατέγραψαν σε αυτές τις τρεις πολιτείες «στατιστικές ανωμαλίες που εγείρουν ανησυχίες».

«Χωρίς εμείς οι ίδιοι να έχουμε ανακαλύψει επαρκείς αποδείξεις πειρατείας ή απόπειρες που προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες για να τροποποιηθεί η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στην ψηφοφορία, δεν είχαμε προβλέψει για την χρήση αυτών των δυνατοτήτων» εξήγησε ο Μαρκ Έρικ Ελίας, ένας δικηγόρος που εργάζεται για το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον, στον ιστότοπο Medium.com.

«Όμως τώρα που μια νέα επανακαταμέτρηση ξεκινά στο Ουισκόνσιν, εμείς σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε προκειμένου να επιβεβαιώσουμε ότι η διαδικασία διεξήχθη με δίκαιο τρόπο για όλα τα κόμματα» συνέχισε ο ίδιος.

«Εάν η Τζιλ Στάιν το πάει ως το τέλος όπως το έχει υποσχεθεί και ζητήσει την επανακαταμέτρηση στην Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν, εμείς θα ενεργήσουμε με τον ίδιο τρόπο και σε αυτές τις πολιτείες» τόνισε ο δικηγόρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή