Κολομβία: 75 οι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία – Εθνικό πένθος στη Βραζιλία

Κολομβία: 75 οι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία – Εθνικό πένθος στη Βραζιλία

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 75 ανέρχονται οι νεκροί της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε την Τρίτη κοντά στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας, όπως ανακοίνωσε επίσημα η αστυνομία, προσθέτοντας πως οι επιζώντες ανέρχονται τελικά σε έξι.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν πως διασώθηκαν οι ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας Τσαπεκοένσε, Νέτο, Άλαν Λουτσιάνο Ρούσελ, Μάρκος Ντανίλο Παντίλια και Τζάκσον Ράγκναρ Φόλμαν. Μεταξύ των διασωθέντων είναι επίσης οι επιβάτες Ραφαέλ Κορέα Γκομπάτο και Σιμένα Σουάρες.

Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν 72 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος είχε απογειωθεί από την Βολιβία και μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν και ποδοσφαιριστές της Τσαπεκοένσε που ταξίδευαν στην Κολομβία, προκειμένου να συμμετάσχουν στον πρώτο αγώνα του τελικού της Copa Sudamericana ενάντια στην Ατλέτικο Νασιονάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στον απόηχο της τραγωδίας, η κολομβιανή ομάδα ζήτησε από τη Συνομοσπονδία Λατινικής Αμερικής (CONMEBOL) να απονείμει το τρόπαιο στην Τσαπεκοένσε, στη μνήμη των θυμάτων

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας κήρυξε τριήμερο πένθος. «Εκφράζω την αλληλεγγύη μου αυτή τη θλιβερή στιγμή που η τραγωδία έχει πλήξει δεκάδες βραζιλιάνικες οικογένειες», ανέφερε ο πρόεδρος Τεμέρ σε δήλωσή του, προσθέτοντας πως το υπουργείο Εξωτερικών και η Πολεμική Αεροπορία της χώρας εργάζονται για να βοηθησουν τους συγγενείς των θυμάτων.

Κολομβία: 75 οι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία – Εθνικό πένθος στη Βραζιλία-1

Φωτογραφία των μελών της ποδοσφαιρικής ομάδας από το Twitter

Η ομάδα Τσαπεκοένσε ανήρτησε νωρίτερα στη σελίδα της στο Facebook μια σύντομη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «μακάρι ο Θεός να είναι μαζί με τους αθλητές μας, τους αξιωματούχους, τους δημοσιογράφους και τους καλεσμένους που συνόδευαν την αποστολή».

Κολομβία: 75 οι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία – Εθνικό πένθος στη Βραζιλία-2

Ο παίκτης Αλαν Ράσελ κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο

«Πρόκειται για ανείπωτη τραγωδία» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μεντελίν Φεντερίκο Γκουτιέρες σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ενώ κατευθυνόταν στην ορεινή περιοχή λίγο έξω από την πόλη, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

Κολομβία: 75 οι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία – Εθνικό πένθος στη Βραζιλία-3

Το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν της αεροπορικής εταιρείας «Lamia»

Σύμφωνα με την υπηρεσία Flightradar24 το αεροσκάφος έδωσε για τελευταία φορά σήμα ενώ πετούσε στα 15.500 πόδια, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τον προορισμό του. Βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στο αεροσκάφος βρίσκονταν επίσης 21 δημοσιογράφοι.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά ωστόσο, οι αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου. Επίσης, το αεροπλάνο είχε κάνει νωρίτερα στάση στη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας για να προμηθευτεί όπως αναφέρουν τοπικά μέσα καύσιμα.

Νωρίτερα, ξένα ειδησεογραφικά μέσα, απέδιδαν τη συντριβή του αεροσκάφους στην κακοκαιρία καθώς καταιγίδες έπλητταν τις τελευταίες ώρες την Κολομβία.

Κολομβία: 75 οι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία – Εθνικό πένθος στη Βραζιλία-4
Κολομβία: 75 οι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία – Εθνικό πένθος στη Βραζιλία-5

Οπως ανακοίνωσαν οι αρχές του αεροδρομίου του Μεντεγίν στο Twitter οι επιχειρήσεις ανάσυρσης των σορών διακόπηκαν προς το παρόν λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή