Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hμέρα απωλειών αποδείχθηκε η χθεσινή για τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω της αβεβαιότητας για την έκβαση του ιταλικού δημοψηφίσματος, η οποία επηρέασε αρνητικά τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών. Το spread μεταξύ των 10ετών ιταλικών και γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε. Το πετρέλαιο παρουσίασε έντονη αστάθεια, ενόψει της αυριανής συνόδου του ΟΠΕΚ και των αμφιβολιών για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με περιστολή της παραγωγής  – είχε απώλειες 2% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τις οποίες και ανέκτησε. Το Brent στο Λονδίνο αυξήθηκε έως 2,5% στα 48,42 δολάρια το βαρέλι και, αντιστοίχως, το αργό Νέας Υόρκης στα 47,23 δολάρια το βαρέλι.

Το ευρώ δεν είχε σημαντική μεταβολή ως προς το δολάριο. Στην Ευρώπη ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με κάμψη 0,8%. Οι επενδυτές προβληματίζονται με την πολιτική αστάθεια, η οποία, μετά το Brexit και τη νίκη Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, επιδεινώνεται λόγω του ιταλικού δημοψηφίσματος την προσεχή Κυριακή – αν ο Ιταλός πρωθυπουργός το χάσει, υπάρχουν φόβοι για κατάρρευση των τραπεζών της χώρας. Χθες στο Λονδίνο ο Ftse 100 έκλεισε με -0,6%, στο Παρίσι ο Cac 40 με -0,88% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με -1,09%. Ο Μib στο Μιλάνο είχε μία από τις χειρότερες επιδόσεις, κλείνοντας με πτώση 1,81%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή