Εντονες αντιδράσεις για άδειες μπαρ, καφέ

Εντονες αντιδράσεις για άδειες μπαρ, καφέ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίθεσή τους στην πρόταση της κυβέρνησης για μια νέα διαδικασία αδειοδότησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (λ.χ. εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες) εκφράζουν η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για το Ιστορικό Κέντρο. Oπως εκτιμούν, η κατάργηση της σημερινής διαδικασίας ενέχει τον κίνδυνο αύξησης της παραβατικότητας, ιδίως σε σχέση με την ηχορύπανση. Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Το σχέδιο προβλέπει την αδειοδότηση (και) των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) με την κατάθεση μιας απλής γνωστοποίησης στον δήμο, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και την άδεια μουσικής.

«Εκφράζουμε την απορία μας, αν το θέμα των ΚΥΕ είναι πραγματικά το βασικό πεδίο στο οποίο πρέπει να επικεντρωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, στην προσπάθειά του να διευκολύνει τις επενδύσεις και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Πρόκειται για έναν τομέα εύκολων και “φτηνών” επενδύσεων, ο οποίος χαρακτηρίζεται από μεγάλα προβλήματα παραβατικότητας με σοβαρές συνέπειες στην υποβάθμιση της ποιότητας των ελληνικών πόλεων και της τουριστικής ανάπτυξης», αναφέρουν το Δίκτυο και η Ελληνική Εταιρεία στη χθεσινή τους ανακοίνωση.

Οι δύο οργανώσεις ζητούν αντί για κατάργηση της άδειας μουσικής, την αυστηροποίηση του πλαισίου. «Πρέπει, αντίθετα, να ενισχυθεί η δυνατότητα των δήμων να αρνούνται την άδεια μουσικής σε περιπτώσεις παραβατικών καταστημάτων. Η άδεια μουσικής δεν θα πρέπει να συνοδεύει υποχρεωτικά την έγκριση λειτουργίας, αλλά να υπόκειται σε προϋποθέσεις και περιορισμούς όπως η ύπαρξη τεχνικής μελέτης ηχοπροστασίας του καταστήματος και η απαγόρευση εξωτερικών ηχείων αν δεν εξασφαλίζεται απόσταση 150 μέτρων από νομίμως υφιστάμενη κατοικία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή