Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μέσω κινητών τηλεφώνων

Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μέσω κινητών τηλεφώνων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μέσω κινητών τηλεφώνων σε παγκόσμιο επίπεδο οδηγεί σε μεγαλύτερη διακλαδική συνεργασία και σε ευκαιρίες ανάπτυξης, σύμφωνα με έκθεση της ΕΥ. Η δυνατότητα διεξαγωγής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μέσω κινητών τηλεφώνων προσφέρει τεράστιες προοπτικές αύξησης της πρόσβασης σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, καθώς και παροχή άνεσης και ευκολίας χρήσης για τους χρήστες, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές. Οπως παρουσιάζεται στην έκθεση «Decoding mobile financial services – Innovation and collaboration to drive growth», οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μέσω κινητών τηλεφώνων μπορούν να βοηθήσουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εξυπηρετήσουν μια τεράστια αγορά, στην οποία διαφορετικά ενδεχομένως να μην είχαν πρόσβαση, λόγω του υψηλού κόστους των υποδομών που απαιτεί η φυσική παρουσία. Την ίδια στιγμή λειτουργούν ως επιπρόσθετη πηγή εσόδων για τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, ενισχύοντας τις διασταυρούμενες πωλήσεις του κλάδου.

Ο κ. Ηλίας Βυζάς, εταίρος της ΕΥ Ελλάδος στο τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, σημειώνει ότι «ο κόσμος έχει αρχίσει να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιεί τις τραπεζικές συναλλαγές, καθώς τόσο οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών όσο και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αξιοποιούν τις δυνατότητες της κινητής τηλεφωνίας. Οι δύο κλάδοι βρίσκονται σε ιδανική θέση για να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν συνέργειες και καινοτόμες λύσεις στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, ανταποκρινόμενοι στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή