Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει δίλημμα για το νέο υπουργό των Εξωτερικών

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει δίλημμα για το νέο υπουργό των Εξωτερικών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το σκάνδαλο γύρω από την αναποτελεσματική διαχείριση πληροφοριών από το στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους εκτιμάται ότι δεν είναι πιθανό να μπει εμπόδιο στο ενδεχόμενο ανάθεσης μιας θέσης ευθύνης στη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Μια τέτοια εξέλιξη είναι πιθανή, σύμφωνα με την άποψη των αναλυτών, παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ είχε προεκλογικά ασκήσει κριτική στη Χίλαρι Κλίντον σχετικά με τη χρήση ιδιωτικού διαμετακομιστή για το χειρισμό των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, όταν υπηρετούσε στο αμερικανικό ΥΠΕΞ. Παράλληλα, ο Τραμπ συνήθιζε να αντιπαραβάλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Πετρέους με τη μη άσκηση δίωξης έναντι της Κλίντον για την υπόθεση αυτή, για την οποία π[ραγματοποιήθηκε έρευνα από το FBI .

«Επί τη βάσει των δηλώσεών του, νομίζω ότι ο Τραμπ βλέπει τον Πετρέους ως έναν καλό άνθρωπο που έκανε ένα λάθος. Το λάθος αυτό αποτελεί κλάσμα σχετικά με αυτά που έχουν διαπράξει άλλοι, ενώ ο Πετρέους έχει τιμωρηθεί»,  δήλωσε πηγή που συμβουλεύει την ομάδα μεταβατικής διακυβέρνησης, σε θέματα για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Σε πολιτικό επίπεδο και στο εσωτερικό της μεταβατικής ομάδας του Τραμπ, οι υποψηφιότητες του Ντέιβιντ Πετρέους και του Μιτ Ρόμνεϊ έχουν την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων, που προσβλέπουν στην επιλογή προσώπων της δημόσιας ζωής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, που θα δρουν ενωτικά ως προς το κόμμα, δηλώνει πηγή που έχει γνώση των εξελίξεων στη μεταβατική ομάδα.

Από την άλλη πλευρά, η Κέλιαν Κονγουέι, που ήταν υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Κυριακή στο CNN ότι μία ενδεχόμενη επιλογή του Ρόμνεϊ για το αμερικανικό ΥΠΕΞ θα προκαλούσε κύμα αντιδράσεων από τους πιστούς υποστηρικτές του Τραμπ, που τάσσονται ανοιχτά υπέρ μιας πιθανής επιλογής του Ρούντι Τζουλιάνι για την ίδια θέση.

Από την πλευρά τους, συντηρητικοί κύκλοι ευελπιστούν ότι ο Τραμπ θα επιλέξει για το αμερικανικό ΥΠΕΞ τον Τζον Μπόλτον, πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, δηλώνει η ίδια πηγή.

Ο Γερουσιαστής Μπομπ Κρόκερ από το Τενεσί, θεωρείται επίσης μία καλή επιλογή για το αμερικανικό ΥΠΕΞ, με δεδομένη την εμπειρία που διαθέτει εξαιτίας της προεδρίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν οι άνθρωποι του στενού πυρήνα του Τραμπ είναι επιφυλακτικοί στο διορισμό γερουσιαστών στη νέα κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή