Επεισοδιακή έναρξη για τη συζήτηση «καταπείγοντος» νομοσχεδίου με προαπαιτούμενα

Επεισοδιακή έναρξη για τη συζήτηση «καταπείγοντος» νομοσχεδίου με προαπαιτούμενα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επεισοδιακό τρόπο άρχισε νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του «καταπείγοντος» νομοσχεδίου με ορισμένα από τα προαπαιτούμενα για την β' αξιολόγηση, αναφορικά με την «απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων»: ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α. Λοβέρδος ζητώντας πριν από τον πρώτο ομιλητή το λόγο, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση για τις ακολουθούμενες «fast track» διαδικασίες νομοθέτησης (αλλά και για το περιεχόμενο των πολιτικών επιλογών της πλειοψηφίας, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση-βαποράκι συμφερόντων»), και ζήτησε να τεθεί και σε επίπεδο Ολομέλειας προς ψηφοφορία, εάν η εθνική αντιπροσωπεία δέχεται -όπως συνέβη βάσει του Κανονισμού, μία ημέρα πριν στην αρμόδια Επιτροπή- τον «κατεπείγοντα» χαρακτήρα του νομοθετήματος.

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Δημ. Κρεμαστινός αντί άλλης απάντησης, και αφού αρχικώς (πριν και από την παρέμβαση Λοβέρδου) είχε λάβει την έγκριση του σώματος για την κατεπείγουσα διαδικασία, έδωσε το λόγο στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά για την τοποθέτησή της.

Δεν είχε προλάβει, ωστόσο, να συμπληρώσει την πρώτη της φράση από του βήματος η κυρία Γκαρά, όρθιος και φωνάζοντας από το έδρανό του ο κ. Λοβέρδος απαιτούσε απάντηση στο διατυπωθέν αίτημά του και παρά τις συνεχείς παρακλήσεις του προεδρεύοντος να σταματήσει τις παρενοχλήσεις, αρνείτο να σταματήσει και να αφήσει την ομιλήτρια να συνεχίσει την τοποθέτησή της.

Ο ήπιος -σε σημείο που χαρακτηρίστηκε και ως «ανεπαρκής»- τρόπος του κ. Κρεμαστινού έναντι του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σε συνδυασμό με το οξύθυμο της στάσης του κ. Λοβέρδου, προκάλεσε για λίγα λεπτά αίσθηση χάους στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Οι συνεχείς επισημάνσεις του προεδρεύοντος ότι θα κάνει χρήση των προβλέψεων του Κανονισμού -σύμφωνα με τις οποίες λαμβάνονται κυρώσεις έως και ποινές για εκείνους οι οποίοι λόγω και έργω παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της Βουλής, παρέμειναν στα χαρτιά.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο μετά από περίπου ένα τέταρτο της ώρας έλαβε τέλος: Η  εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε την ομιλία της, ενώ κατεγράφη και σύντομο φραστικό επεισόδιο μεταξύ βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή