Stellita Loukas, μια Eλληνίδα συνθέτις στην καρδιά του igaming

Stellita Loukas, μια Eλληνίδα συνθέτις στην καρδιά του igaming

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερήρωες, τέρατα και αυτοκρατορίες: η εποχή που τα «φρουτάκια» περιορίζονταν στους απλοϊκούς συνδυασμούς συμβόλων έχει περάσει. Σήμερα, οι εταιρείες ιντερνετικού τζόγου γνωρίζουν πως, εάν ένας παίκτης έχει την αίσθηση ότι «βυθίζεται» σε έναν μαγικό κόσμο περιπέτειας, πιθανότατα θα περάσει περισσότερο χρόνο μπροστά στην οθόνη του (και άρα θα ρίξει στον κερματοδέκτη περισσότερα ψηφιακά νομίσματα). Ετσι, τα σύγχρονα slot games δεν θυμίζουν τους «κουλοχέρηδες» του παρελθόντος, αλλά μικρού μήκους βιντεοπαιχνίδια με υψηλής ποιότητας γραφικά και ευφάνταστη «πλοκή».

Η μουσική είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που προσέχουν οι χρήστες, ωστόσο παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ατμόσφαιρας, και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει η Stellita Loukas. Η 32χρονη συνθέτρια, η οποία έχει γράψει μουσική για ταινίες, σειρές και videogames, άρχισε να δραστηριοποιείται στον χώρο των ιντερνετικών παιχνιδιών το 2013 και έκτοτε έχει δουλέψει σε πάνω από 50. «Τα μοντέρνα slot games ξεφεύγουν τελείως από τη λογική του “κουλοχέρη” με τα φρουτάκια. Υπάρχουν ολόκληρες ιστορίες πίσω από κάθε παιχνίδι και τα γραφικά θυμίζουν ταινίες του Χόλιγουντ ή παιχνίδια κονσόλας», λέει στην «Κ».

Εντούτοις «ο ήχος και η μουσική συχνά παραμελούνται, αν και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εμπειρία του παιχνιδιού. Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω ό,τι μπορώ για να το αλλάξω αυτό». Ελπίδα της είναι ότι θα συμβάλει στο «να αντιμετωπίζεται ο ήχος με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζονται τα γραφικά και οι άλλες “πτυχές” των παιχνιδιών». Πλέον, η Stellita Loukas έχει εγκαταλείψει την Αθήνα για να εγκατασταθεί στη Μάλτα, όπου χτυπά η καρδιά του «igaming». «Τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκα στο Λονδίνο για ένα συνέδριο. Γνώρισα δεκάδες εταιρείες που ασχολούνται με τη δημιουργία slot games και το 90% εξ αυτών βρίσκεται στη Μάλτα», αναφέρει. «Αποφάσισα να εξερευνήσω την ιδέα τού να μεταφερθώ εκεί». Σύντομα το πελατολόγιό της αυξήθηκε τόσο, που σήμερα απασχολεί μια ολόκληρη ομάδα από συνθέτες, sound designers κ.ά.

«Αυτό που με τράβηξε περισσότερο στα slot games –εκτός του ότι είναι μια ραγδαίως εξελισσόμενη διασκέδαση, στην οποία υπάρχει χώρος για πειραματισμούς– είναι η ποικιλία της θεματολογίας: μπορεί τη μια εβδομάδα να ασχολούμαι με μάγους και την επόμενη να γράφω κινεζική μουσική ή ροκ» (stellitaloukas.com).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή