Νέα σκληρή επίθεση Ερντογάν κατά Ε.Ε.

Νέα σκληρή επίθεση Ερντογάν κατά Ε.Ε.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα μετωπική επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπολύει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι η χώρα του μέχρι στιγμής δεν έχει «κλείσει» το κεφάλαιο της Ε.Ε. Την ίδια στιγμή, ασκεί δριμύτατη κριτική στις Βρυξέλλες.

«Με την γεωγραφική θέση που κατέχει η Τουρκία είναι κομμάτι διάφορων συνεταιρισμών. Η Ε.Ε. δεν κατανοεί με ξεκάθαρο τρόπο αυτή την πραγματικότητα. Για αυτό τον λόγο επιμένει για στασιμότητα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις (της Τουρκίας)», τονίζει ο κ. Ερντογάν, ο οποίος προσθέτει τα εξής: «Η Ε.Ε. έχει θέσει σε στάση αναμονής την Τουρκία για 53 χρόνια. Ασκήσατε σε διάφορες χώρες τέτοιου είδους πιέσεις. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Αποτελειώσατε αυτές τις χώρες; Δεν μπορείτε να αποτελειώσετε την Τουρκία».

Ο κ. Ερντογάν συνεχίζει την τοποθέτηση του με τα εξής λόγια: «Εμείς εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας, τους φίλους μας και τους πόρους μας. (Εφόσον χρειαστεί) θα εργαστούμε διπλάσια ή τριπλάσια. Δεν θα υποκύψουμε (στις πιέσεις) σε καμία περίπτωση. Να μας συγχωρέσουν. Η Τουρκία δεν είναι από εκείνες τις χώρες (που υποκύπτουν στις πιέσεις)».

Ο κ. Ερντογάν ασκεί κριτική στην Ε.Ε. στο ζήτημα του μεταναστευτικού: «Δεν καταφέρατε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες 100,200 ή 300 μεταναστών. Όμως εμείς φιλοξενούμε 3εκ πρόσφυγες».

Στην συνέχεια, ο κ. Ερντογάν αναφέρεται με πικρία στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία: «Παρόλα αυτά δηλώνω ότι ακόμη δεν κλείσαμε το κεφάλαιο της Ε.Ε. Ωστόσο η φωτογραφία που έχουμε μπροστά μας δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει το εξής: Η Τουρκία έχει πάντα πολλές εναλλακτικές. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την πορεία μας εκμεταλλευόμενοι μια από αυτές τις εναλλακτικές (επιλογές). Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις μας τις εναλλακτικούς (συνομιλητές)». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή