ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Σύμπλευση Αθήνας - Μοσκοβισί για τα εργασιακά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η σημερινή συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ε. Αχτσιόγλου και του Ευρωπαίου Επίτροπου Π. Μοσκοβισί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η Ελληνική πλευρά, κατά τις ίδιες πηγές, επεσήμανε τη δέσμευσή της να κινηθεί εντός του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου όπως αυτό ορίζεται μέσα από τους Ευρωπαϊκούς Χάρτες, τις Διεθνείς Συνθήκες του ILO και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, ενώ τόνισε πως η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εξαίρεσης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος συμμερίστηκε τις απόψεις της ελληνικής πλευράς, τονίζοντας και ο ίδιος πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει πλήρως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης.

Σήμερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε σαφέστατη πρόοδος και διεφάνη η δυνατότητα για μια καλή συμφωνία στα εργασιακά.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ