Χειμωνιάτικο σκηνικό σε όλη τη χώρα – Κλειστά τα σχολεία στη Φλώρινα

Χειμωνιάτικο σκηνικό σε όλη τη χώρα – Κλειστά τα σχολεία στη Φλώρινα

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα.

Κλειστά, λόγω κακοκαιρίας, θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στον δήμο Φλώρινας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Κοζάνης, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους μια διδακτική ώρα αργότερα. Η ώρα προσέλευσης για τα νηπιαγωγεία θα είναι 9.20 – 9.30, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Θα συνεχιστούν αύριο οι χιονοπτώσεις στα ορεινά

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη σε όλα τα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στα νότια θαλάσσια τμήματα, κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια.

Ισχυροί θα είναι και οι άνεμοι, όπου στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ κατά τόπους τη νύχτα προς την Πέμπτη θα σημειωθεί παγετός.

Στο μεταξύ, τα πρώτα χιόνα έκαναν την εμφάνισή τους σήμερα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, αλλά και στην Πάρνηθα.

Δυσκολίες στην κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη

Χιονοπτώσεις παρατηρούνται κατά διαστήματα στις περιοχές βόρεια από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Αυτή την ώρα χιονόπτωση σημειώνεται στον δρόμο Πανοράματος – Χορτιάτη, όπου η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία, καθώς και στις περιοχές βόρεια της λίμνης Βόλβης (Λαγκαδίκια, Περιστερώνας, Γερακαρού).

Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται κανονικά με εξαίρεση τον νομό Ημαθίας όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήμα της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), καθώς και στους δρόμους προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3-5 Πηγαδιών.

Σε περιοχές όπως η Φλώρινα και η Κοζάνη σημειώνονται από το πρωί ασθενείς χιονοπτώσεις, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου και στην επαρχιακή οδό Αετού – Νυμφαίου Φλώρινας.

Από το μεσημέρι χιόνισε και στην Θεσσαλία, ενώ νωρίς το απόγευμα άρχισε να χιονίζει ακόμα και στην Πάρνηθα, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Στο μεταξύ, προβλήματα προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε χθες στο νησί της Λέσβου, ενώ σήμερα, από την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην Κρήτη, προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες στο νομό Ηρακλείου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε την Τρίτη ο δήμος Ζακύνθου, σύμφωνα με το έγγραφο που απεστάλη από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο και μετά από σχετική εξουσιοδότηση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Η απόφαση αφορά την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση συνεπειών από καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, κατολισθήσεις, κ.λπ.) στις 26 και 27 Νοεμβρίου στην περιοχή μας. Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από σήμερα και για χρονικό διάστημα 6 μηνών (έως 26 Μαΐου 2017).

Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει άρση της παραπάνω έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, δίχως νέο έγγραφο. Ο συντονισμός των δράσεων και των ενεργειών έχει ανατεθεί στον δήμο Ζακύνθου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή