Επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων ζητά η Ουγγαρία

Επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων ζητά η Ουγγαρία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης των κρατών των δυτικών Βαλκανίων κάλεσε την Ε.Ε. η Ουγγαρία, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική «προστασία» από μία μελλοντική εισροή προσφύγων.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «κίνδυνοι ασφαλείας», εάν οι Βρυξέλλες παρατείνουν υπερβολικά τις διαπραγματεύσεις με τα κράτη των Βαλκανίων.

«Οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων πρέπει να είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να προστατεύσουν την Ε.Ε. από ακόμη ένα μεταναστευτικό κύμα», τόνισε ο Σιγιάρτο, ύστερα από συνάντηση στη Βαρσοβία με την Ευρωπαία Επίτροπο Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι και τους ομολόγους του από τα κράτη της Κεντρικής Ευρώπης.

«Η πιο γρήγορη οδός είναι η ισχυροποίηση αυτών των κρατών με την ένταξή τους στη Ένωση», εξήγησε ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι τα μέλη της ομάδας του Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία) θα εργαστούν για την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων. 

Τα έξι κράτη των δυτικών Βαλκανίων που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ε.Ε. είναι η Αλβανία, η Βοσνία- Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο, η ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και η Σερβία.

Η Ένωση των 27, ωστόσο έχει υποστηρίξει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί περαιτέρω διεύρυνση τουλάχιστον έως το 2020.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή