Σε ισχύ η υπηρεσία μαρτύρων της IAAF κατά του ντόπινγκ

Σε ισχύ η υπηρεσία μαρτύρων της IAAF κατά του ντόπινγκ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δυνατότητες της τεχνολογίας αποφάσισε να χρησιμοποιήσει η Διεθνής Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού στη μάχη κατά των απαγορευμένων ουσιών. Η IAAF εγκαινίασε χθες μια υπηρεσία όπου όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλουν στην καταπολέμηση του ντόπινγκ και γνωρίζουν πληροφορίες που θα ήταν χρήσιμες για την πάταξή του, θα μπορούν να τις καταθέσουν στη διαδικτυακή της πύλη, ενώ θα προστατεύεται η ανωνυμία του πληροφοριοδότη.

Το… κάλεσμα είναι ξεκάθαρο: «Εάν γνωρίζεις κάτι για το ντόπινγκ στον στίβο, η IAAF θέλει να λάβει πληροφορίες», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της. Οι πληροφορίες που ενδιαφέρουν τους ιθύνοντες του κλασικού αθλητισμού είναι για χρήση απαγορευμένων ουσιών από αθλητές, ονόματα προπονητών, γιατρών και παραγόντων που ενθαρρύνουν τους αθλητές να… παρανομήσουν, τρόποι διακίνησης απαγορευμένων ουσιών αλλά και νέες ουσίες που έχουν βγει στο παράνομο εμπόριο και είναι άγνωστες στους πολέμιους του ντόπινγκ.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους αθλητές που δεν καταφεύγουν σε αυτές τις μεθόδους. Εάν συνεργαστεί όλη η οικογένεια του στίβου, θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε τους παραβάτες και θα βοηθήσουμε το μέλλον του αθλήματός μας», δήλωσε Σεμπάστιαν Κόου, πρόεδρος της IAAF.

Ολες οι πληροφορίες θα φυλάσσονται σε ασφαλές δίκτυο και σε αυτό θα έχει πρόσβαση μόνο το εξειδικευμένο προσωπικό που θα τις αξιολογεί και θα τις αξιοποιεί. Στο πρόγραμμα αντιντόπινγκ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου συμμετέχουν περισσότερες από 80 χώρες. Η νέα υπηρεσία της IAAF, για όσους θέλουν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της μάστιγας του αθλητισμού, είναι σε έξι γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά, κινεζικά και αραβικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή