Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν χθες τα χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης, με εξαίρεση το Λονδίνο που κατέγραψε απώλειες 0,3%. Καθοριστικό ρόλο στην άνοδο του πανευρωπαϊκού δείκτη FTSE Eurotop 100 κατά 0,19% έπαιξε η ανάκαμψη του τραπεζικού δείκτη στην Ιταλία κατά 4,1% και κατ’ επέκτασιν του δείκτη Ftse Mib στο Μιλάνο κατά 2,13%. Η τύχη των ιταλικών τραπεζών είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία στις 4 Νοεμβρίου.

Οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο υποχώρησαν έως και 4%, λόγω των διαφωνιών για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου μεταξύ των κρατών-μελών ΟΠΕΚ, ενόψει της σημερινής συνόδου. Η τιμή του αργού πετρελαίου σταθεροποιήθηκε στα 45,42 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του μπρεντ στα 46,61 δολάρια το βαρέλι. Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 ενισχύονταν κατά 0,3% λίγο πριν από το κλείσιμο, καθώς τα θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη και την καταναλωτική εμπιστοσύνη αντιστάθμισαν την πτώση του ενεργειακού κλάδου. Η στερλίνα ενισχύθηκε κατά περίπου 0,3% έναντι του ευρώ και του δολαρίου, λόγω της ανακοίνωσης των στοιχείων για αύξηση των εγκρίσεων στα στεγαστικά δάνεια και των αισιόδοξων προβλέψεων για την καταναλωτική πίστη, που δείχνουν τις αντοχές της οικονομίας, ενόψει Brexit.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή