Στον «αέρα» η λειτουργία του Euranet Plus

Στον «αέρα» η λειτουργία του Euranet Plus

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνέχιση της λειτουργίας του ευρωπαϊκού ραδιοφωνικού δικτύου Euranet Plus τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε αντίθεση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αρνείται να εγκρίνει την ανανέωση της χρηματοδότησής του για το 2017. Το δίκτυο δημιουργήθηκε το 2008 με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα ευρωπαϊκά θέματα, να συμβάλει στην κατανόηση των ευρωπαϊκών ζητημάτων και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ εθνικών και ευρωπαϊκών διαφορών. Πλέον έχει καταφέρει με χαμηλό κόστος να ενημερώνει πάνω από 22 εκατομμύρια ακροατές σε 16 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέσω των 18 συνεργαζόμενων ραδιοφώνων. Συγκεκριμένα, λειτουργεί με προϋπολογισμό 6 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, προκειμένου να στηριχθεί η κεντρική ομάδα των Βρυξελλών και οι εθνικοί σταθμοί στη συλλογή και διοχέτευση ευρωπαϊκών θεμάτων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσω της Επιτροπής Προϋπολογισμού (BUDG), ενέκρινε πρόσφατα τη συνέχιση της χρηματοδότησης του δικτύου για το 2017. Ωστόσο η Κομισιόν δηλώνει πως δεν θα στηρίξει τη χρηματοδότησή του. Οι επικριτές της Επιτροπής θεωρούν ότι με την απόφασή της δεν στηρίζει ένα δοκιμασμένο εγχείρημα όπως το Euranet Plus, ιδιαίτερα σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για την Ε.Ε., σε συνέχεια του Brexit και μπροστά στη γενικευμένη απειλή του λαϊκισμού που πλανάται πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή