ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πιστωτική γραμμή 50 εκατ. ευρώ από την EBRD στην Πειραιώς

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς για την παροχή πιστωτικής γραμμής ύψους 50 εκατ. ευρώ σε εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις.

Η συμφωνία εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Τράπεζας Πειραιώς για την ενίσχυση του ελληνικού επιχειρείν, την τόνωση της βιώσιμης ανάπτυξης και τη στήριξη του διασυνοριακού εμπορίου. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πειραιώς Γιώργος Πουλόπουλος δήλωσε: «Το υψηλό μερίδιο αγοράς της Τράπεζας Πειραιώς στον επιχειρηματικό χώρο, σε συνδυασμό με τη σταδιακή σταθεροποίηση της οικονομίας, μας επιτρέπει να συνεχίσουμε τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και με νέα πιστοδοτικά μέσα που συμβάλλουν στην ανάκαμψη της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας. Η συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο Trade Facilitation Programme αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η πολύτιμη συνεργασία μας με την EBRD αποδίδει καρπούς, ενδυναμώνοντας τις επιχειρήσεις με διασυνοριακή δραστηριότητα και εξαγωγικό προσανατολισμό».

Η κ. Σαμπίνα Ντζιουρμάν, επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Τράπεζα Πειραιώς στο Trade Facilitation Programme της EBRD, στηρίζοντάς την για την καλύτερη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων-πελατών της. Η ενίσχυση της χρηματοδότησης του διεθνούς εμπορίου είναι καταλυτικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάπτυξης και εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας».

Το Trade Facilitation Programme της EBRD ξεκίνησε το 1999, με στόχο την προαγωγή του διεθνούς εμπορίου μεταξύ των χωρών στις οποίες έχει επενδύσει ο διεθνής οργανισμός. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, η EBRD παρέχει εγγυήσεις σε διεθνείς τράπεζες, καθώς και βραχυπρόθεσμα δάνεια σε επιλεγμένες τράπεζες και εταιρείες factoring για τη χρηματοδότηση εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ