ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν πέρασε τα stress test της τράπεζας της Αγγλίας η Royal Bank of Scotland - Πρέπει να συγκεντρώσει 2,5 δισ. δολάρια

WSJ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αντιμέτωπη με την πρόκληση της συγκέντρωσης 2,5 δισ. δολαρίων βρίσκεται η Royal Bank of Scotland, καθώς απέτυχε να περάσει τα stress test της τράπεζας της Αγγλίας, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι είναι η λιγότερο καλά «οχυρωμένη» τράπεζα της Βρετανίας απέναντι στον κίνδυνο μιας νέας οικονομικής κρίσης. 

Οι τράπεζες Barclays και Standard Chartered επίσης απέτυχαν να περάσουν τα τεστ ωστόσο η Royal Bank of Scotland που είναι κρατική σε ποσοστό 73% είναι η μόνη που θα πρέπει να αντλήσει κεφάλαια ύψους 2,5 δισ.

Επίσης, η τράπεζα αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο στρατηγικό σχέδιο στις αρχές του επόμενου έτους, δεδομένου ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αντιξοότητες από τα χαμηλά επιτόκια και τα δυνητικά τεράστια πρόστιμα. Την Τετάρτη η τράπεζα είπε ότι θα μειώσει περαιτέρω το κόστος και τα περιουσιακά στοιχεία ώστε να ανταποκριθεί στους ρυθμιστικούς κανόνες. Η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να συνυπογράψει το σχέδιο.

Πάντως, η τράπεζα της Αγγλίας υποστηρίζει ότι όπως αποδείχτηκε από τα stress test που έγιναν με στόχο να εξακριβωθεί πώς επτά μεγάλοι δανειστές θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές προκλήσεις, το τραπεζικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αρκετά ισχυρό για να υποστηρίξει τη δανειοδότηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ακόμη και αν η παγκόσμια οικονομία βρεθεί αντιμέτωπη με αναταράξεις.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ