Σύντομα (30/11/16)

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντούιν εξαίρει την προσφορά Κώτσαλου στην Interamerican

Την εξαιρετική προσφορά του Γιώργου Κώτσαλου στον εκσυγχρονισμό και τη σταθεροποίηση της Interamerican σε πορεία ανάπτυξης, τονίζει με δήλωσή του ο Βίλεμ βαν Ντούιν, πρόεδρος της μητρικής ACHMEA, που παρευρέθη στην πρόσφατη εκδήλωση προς τιμήν του απερχόμενου διευθύνοντος συμβούλου. Ο πρόεδρος της ACHMEA εξαίρει την προσωπικότητα του Γιώργου Κώτσαλου και υπογραμμίζει τον ευρύτερο ρόλο που αυτός διαδραμάτισε στην ασφαλιστική αγορά, ως πρόεδρος επί τρεις φορές της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, αλλά και ως μέλος της επιτροπής Ιnsurance Europe δύο φορές. Επίσης, επισημαίνει την έντονη δραστηριοποίησή του στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα μέσω θεσμικών φορέων –πρόεδρος του Ελληνοολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Συνδέσμου, μέλος του ΣΕΒ, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ.λπ.– δίνοντας, έτσι, μεγάλες διαστάσεις και στην ενεργό παρουσία της Interamerican στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι στη χώρα μας. O κ. Κώτσαλος ολοκληρώνει την παρουσία του στην εταιρεία στις 30 Νοεμβρίου και τον διαδέχεται στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής εργασιών, Γιάννης Καντώρος.

Η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» στη Φλώρινα

Εχοντας στο επίκεντρο της φιλοσοφίας τους τον άνθρωπο και στόχο την ουσιαστική προσφορά και κοινωνική αλληλεγγύη, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) ένωσαν τις δυνάμεις τους σ’ ένα κοινό όραμα. Το πρόγραμμα στηρίζει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ). Η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» σκοπό έχει να καλύψει ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικά υλικά και είδη πρώτης ανάγκης. Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που ξεκίνησε τον Οκτώβριο από τη Ρόδο, έφτασε το Σάββατο και στον δεύτερο σταθμό του, στη Φλώρινα. Η ομάδα του «προΣfΕΕρουμε» επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και χάρισε το χαμόγελο στα 27 παιδιά που φιλοξενούνται, προσφέροντας σχολικά είδη, παιχνίδια, αναλώσιμα και υγειονομικά υλικά, καθώς κι ένα πλήρες φαρμακείο. Παράλληλα, υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών από τη νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ειρήνη Γρατσία.

Η Αλεξάνδρα Κοκκίνη αναλαμβάνει τα καθήκοντα της διευθύντριας Υπηρεσιών Πληροφορικής στη Microsoft, για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, συνεχίζοντας το έργο του Θάνου Λούτσου, ο οποίος ανέλαβε νέο ρόλο ως εμπορικός διευθυντής. Στον νέο της ρόλο, η κ. Κοκκίνη θα έχει στην ευθύνη της την ανάπτυξη, τον συντονισμό και την υλοποίηση της στρατηγικής των υπηρεσιών της Microsoft Ελλάς, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Πριν από την ένταξή της στη Microsoft Ελλάς, η κ. Κοκκίνη είχε αναλάβει υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στη SAP Hellas, συνεισφέροντας σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής θυγατρικής. Στον πιο πρόσφατο ρόλο της στη SAP ως Digital Business Services Director για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, είχε την πλήρη ευθύνη των πωλήσεων υπηρεσιών και υλοποίησης έργων της εταιρείας.

Motor Oil:  καταβολή προμερίσματος

Τις ημερομηνίες αποκοπής δικαιώματος, αρχείου δικαιούχων και έναρξης καταβολής του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2016, ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή, γνωστοποίησε χθες η Motor Oil με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο. Κατ’ αρχάς στις 19 Δεκεμβρίου 2016 θα ξεκινήσει η καταβολή του μερίσματος. Οι δικαιούχοι του προσωρινού μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εισηγμένης που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του συστήματος άυλων τίτλων της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2016 (record date). Η αποκοπή δικαιώματος του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2016 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016.

Καλύφθηκε το μετατρέψιμο ομολογιακό της Dionic

Την πλήρη κάλυψη της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ποσού 1.335.000 ευρώ ανακοίνωσε η εισηγμένη Dionic. Η απόφαση της έκδοσης ομολογιακού δανείου είχε ληφθεί από τη συνέλευση των μετόχων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η έκδοση καλύφθηκε ολοσχερώς στο ποσό που εκδόθηκε με ιδιωτική τοποθέτηση από 11 επενδυτές, οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά δανειακά κεφάλαια ύψους 1.335.000 ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε 89 μετατρέψιμες μη διαπραγματεύσιμες ομολογίες ονομαστικής αξίας 15.000 ευρώ εκάστη και η καταβολή αυτή πιστοποιήθηκε δυνάμει του άρθρου 11 Κ.Ν. 2190/1920, με το από 29.11.2016 πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, υποβληθέν στο υπουργείο Ανάπτυξης για τη νόμιμη δημοσίευσή του». Η Dionic επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι το σύνολο των 89 ομολογιών του ως άνω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι μη διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή