Ολοήμερο συνέδριο για τα μουσεία ως όχημα τουριστικής προβολής

Ολοήμερο συνέδριο για τα μουσεία ως όχημα τουριστικής προβολής

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ένα θέμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Ελλάδας: τουρισμός και μουσεία. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, το British Council και τη βρετανική πρεσβεία, διοργανώνει ένα ολοήμερο συνέδριο «Μουσεία και τουρισμός: μια σχέση σε εξέλιξη», την ερχόμενη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς.Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται αυτοί οι φορείς. Στην έκτη κατά σειράν χρονιά σύμπλευσης, φέρνουν στην Ελλάδα επιφανείς ομιλητές από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Ο κεντρικός άξονας της συζήτησης είναι πώς τα μουσεία μπορούν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να διαμορφώσουν ισχυρότερες συνέργειες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις τουριστικές ενώσεις-σωματεία και άλλες ομάδες ενδιαφερομένων, προκειμένου να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους.

Στην ολοήμερη συνάντηση θα αναλυθούν οι τρόποι με τους οποίους η επένδυση στον πολιτισμό και στα μουσεία μπορεί να έχει έναν ισχυρό αντίκτυπο στην οικονομία των τουριστικών χωρών. Καθώς ο πολιτιστικός τουρισμός εξελίσσεται σε μια βιομηχανία εμπειριών, δημιουργείται η ευκαιρία για τα μουσεία να διεισδύσουν περαιτέρω στην τουριστική αγορά και να αυξήσουν τους επισκέπτες και τα έσοδά τους, ενδυναμώνοντας παράλληλα τον ξεχωριστό τους ρόλο στην αφήγηση της Ιστορίας, του πολιτισμού και της ζωής στις σύγχρονες κοινωνίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η ομιλία του Francesco Manacorda, καλλιτεχνικού διευθυντή της Tate Liverpool, «Από το Κοινό στις Κοινότητες: Κινητοποιώντας τους επισκέπτες των μουσείων». Θα μιλήσουν επίσης η Rosemarie Reyes, από την εταιρεία Roseworks Marketing, με θέμα «Η δημιουργία μιας πολιτιστικής εμπειρίας: Βελτιστοποίηση των συνεργασιών για την αύξηση του τουρισμού», o Jim Broughton, από το Natural History Museum London, με θέμα «Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και η διεθνής διάστασή του», καθώς και ο John A. Giurini, βοηθός διευθυντή δημοσίων σχέσεων του J. Paul Getty Museum, με θέμα «Μαθήματα πολιτιστικού τουρισμού».

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε ελληνικά και αγγλικά. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά θα χρειαστεί προεγγραφή στο Eventbrite. Το συνέδριο θα μαγνητοσκοπηθεί από το Ιδρυμα Μποδοσάκη και θα είναι διαθέσιμο στο blod.gr. Tην ημέρα του συνεδρίου, οι ομιλίες θα μεταδίδονται με απευθείας σύνδεση στο εστιατόριο του μουσείου και διαδικτυακά.

Υστερα από τις κυρίως ομιλίες, θα πραγματοποιηθούν τρία εργαστήρια αποκλειστικά για επαγγελματίες του πολιτισμού και του τουρισμού. Οι ομιλητές θα συνεργαστούν με τους ειδικούς σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού στην Ελλάδα Ivor Ambrose, διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΝΑΤ (Ευρωπαϊκό Δίκτυο για Προσβάσιμο Τουρισμό), Σοφία Αντωνιάδου, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλο του Discover Greek Culture, και Αλεξάνδρα Νικηφορίδου, γενική διευθύντρια & υπεύθυνη έργων της PostScriptum Ltd.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή