Ταξιδεύοντας χωρίς μετρητά!

Ταξιδεύοντας χωρίς μετρητά!

3' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πότε πληρώσατε τελευταία φορά με μετρητά το αεροπορικό εισιτήριο ή το ξενοδοχείο σας; Αν πιστέψουμε τις έρευνες που έχει στη διάθεσή της η PayPal και τον κ. Matt Komorowski, επικεφαλής της τοπικής ομάδας της εταιρείας στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, όλα αυτά ανήκουν σε έναν κόσμο που σβήνει. Οι περισσότεροι το γνωρίζουμε από προσωπική εμπειρία και η ταχύτατη εξάπλωση των smartphones ενισχύει περαιτέρω την τάση: το 2015, το 28% από τα 4,9 δισεκατομμύρια πληρωμές που διεκπεραίωσε η PayPal έγινε μέσω κινητών συσκευών.

Διαθέτοντας 192 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς πελατών, η PayPal είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες πληρωμών σε όλο τον κόσμο, η οποία υποστηρίζει επιχειρηματικά και τον καταναλωτή, και τον έμπορο. «Επικεντρωνόμαστε στις κινητές και ψηφιακές πληρωμές», μου λέει ο Matt Komorowski ο οποίος λατρεύει τη χώρα μας: «Δεν χάνω την ευκαιρία να έρχομαι στην Αθήνα, την οποία λατρεύω για τα θαλασσινά της, ή να πηγαίνω στη Ρόδο, όπου κάνω μαθήματα kite-surfing». Με τη νέα ιδιότητα του Managing Director για τη συγκεκριμένη περιφέρεια, στην οποία εντάσσεται και η Ελλάδα, ο Matt Komorowski είναι περισσότερο από πεπεισμένος για τη σταθερή ανάπτυξη και εξέλιξη των διαδικτυακών πληρωμών στη συγκεκριμένη αγορά. Περνώντας ο ίδιος περισσότερο από τα δύο τρίτα του χρόνου του εκτός σπιτιού, μιλάει για μια νέα υπηρεσία της PayPal που εστιάζει στις ανάγκες ενός μοντέρνου e-traveller: «Βάζουμε τα δυνατά μας προκειμένου να παρέχουμε στους πελάτες μας μια υπηρεσία που επιτρέπει την πληρωμή εν κινήσει χωρίς προβλήματα. Με το One Touch μπορείς να αγοράσεις εισιτήρια ή να πληρώσεις τη διαμονή σου σε ένα ξενοδοχείο με ένα και μόνο κλικ. Οποιος και αν είναι ο προορισμός σου, η εν λόγω αγορά παραμένει ασφαλής με το Buyer Protection – είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάθε ταξιδιώτης έχει βιώσει τουλάχιστον μία φορά την εμπειρία κράτησης ενός υπέροχου διαμερίσματος με θέα στη θάλασσα, το οποίο αποδείχτηκε να είναι ένα μικρό σκοτεινό “κουτί” δίπλα στο αεροδρόμιο. Για τέτοιου είδους καταστάσεις, είναι καλό να γνωρίζεις ότι υπάρχει κάποιος εκεί έξω να σε βοηθήσει να πάρεις πίσω τα χρήματά σου».

Ο Matt Komorowski ιεραρχεί πολύ ψηλά την έννοια της ασφάλειας. «Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της GfK, γίνεται χρήση της PayPal κυρίως για τη διαμονή και τα μεταφορικά μέσα – αυτοί είναι και οι δύο βασικοί πυλώνες των διακοπών όπου βασίζονται οι ταξιδιώτες για να νιώσουν ασφάλεια. Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος με την κράτησή σας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην επιστροφή χρημάτων. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο και βολικό να χρησιμοποιείς την PayPal – ενώ σχεδίαζα το προηγούμενο ταξίδι μου για σερφ, έκανα κράτηση σχεδόν στα πάντα με την PayPal μέσω του κινητού μου τηλεφώνου: τα εισιτήρια, τον ξενώνα, τα μαθήματα surf, το ταξί από το αεροδρόμιο, ακόμα και την περιήγησή μου στα τοπικά αξιοθέατα, περίπου όλα από τις φορητές συσκευές που διαθέτω. Σοβαρά τώρα, εάν δοκιμάσεις μία φορά την PayPal, είναι πολύ εύκολο να εξοικειωθείς μαζί της και κατά συνέπεια να αλλάξεις και τις ταξιδιωτικές σου συνήθειες».

Παρ’ όλα αυτά, ο Ελληνας παραμένει σε μεγάλο βαθμό λάτρης της «παράδοσης», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό: το 74% των Ελλήνων (οι εν λόγω ερωτηθέντες ήταν ενεργοί χρήστες διαδικτύου) προτιμά τα ξενοδοχεία, ενώ το 79% πληρώνει με μετρητά στις διακοπές. Από την άλλη, μόλις το 10% των Ελλήνων δεν θεωρεί χρήσιμα τα online εργαλεία όταν οργανώνει τις διακοπές του και μάλιστα το 95% μπαίνει στο διαδίκτυο ενώ ταξιδεύει. Δεινός ταξιδιώτης και ο ίδιος, μοιράζεται μαζί μας μερικά «μυστικά» και «τρικ» για πιο οικονομικές διακοπές: «Πρώτα από όλα: κάντε κράτηση των εισιτηρίων εγκαίρως και διασταυρώστε τις ίδιες πτήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες – ποτέ δεν ξέρεις πού θα βρεις την καλύτερη προσφορά. Χρησιμοποιήστε τοπικές ημερήσιες προσφορές – είναι ένας τρόπος να βρείτε τα καλύτερα εστιατόρια στη μισή τιμή και να επισκεφτείτε τα πιο cool αξιοθέατα της περιοχής. Αναζητήστε δωρεάν audio-guides – είναι σαφώς καλύτερη ιδέα από το να χάνετε χρόνο περπατώντας με το πάσο σας παρέα με άλλους 50 τουρίστες, ακολουθώντας έναν πιστοποιημένο αρχηγό/ξεναγό που μιλάει αρχαία Λατινικά, και συν τοις άλλοις μπορείτε μια χαρά να πατήσετε fast forward στα βαρετά σημεία. Πάρτε ένα ταξί από το αεροδρόμιο με την Uber ή με μια τοπική εφαρμογή – και φυσικά δεν θα χρειαστεί να κάνετε συνάλλαγμα, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να σας εξαπατήσουν σε ένα άγνωστο μέρος». Ευχαριστούμε, Ματ!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή