Συλλαλητήρια για τον ΦΠΑ, από τη Λέσβο μέχρι τον Αη Στράτη

Συλλαλητήρια για τον ΦΠΑ, από τη Λέσβο μέχρι τον Αη Στράτη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως και το νησί του Αγίου Ευστρατίου πραγματοποιήθηκε σήμερα συλλαλητήριο στο πλαίσιο του Παναιγαιακού Συντονισμού 54 φορέων, επαγγελματικών και επιστημονικών ενώσεων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ενάντια στην ήδη ψηφισμένη και επικείμενη κατάργηση από 1η Ιανουαρίου 2017 του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.

Ρολά κατέβασαν στη Λέσβο, τη Χίο, τη Λήμνο, τη Σάμο και τον Αη Στράτη τα καταστήματα, ενώ νέκρωσαν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

«Το συγκεκριμένο μέτρο που -εκτός από νησο-κτόνο- αντίκειται στο άρθρο 101 του Συντάγματος περί νησιωτικότητας και του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 4ης Φεβρουαρίου 2016 σχετικά με την ειδική κατάσταση των νησιών (2015/3014 (RSP) θα οδηγήσει τα νησιά μας σε μαρασμό θα καταφέρει σοβαρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των νησιωτικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα αυξήσει το κόστος καλλιέργειας και παραγωγής λόγω της αύξησης των τιμών των αγροτικών εφοδίων κ.α, θα αυξήσει το κόστος διαβίωσης, θα αφανίσει τον τουριστικό κλάδο και θα επιτείνει την τάση μετανάστευσης του «οικονομικά ενεργού» πληθυσμού τοποθετώντας τις νησιωτικές περιοχές σε ένα φαύλο κύκλο παρακμής» επισημαίνουν σε κοινό τους ψήφισμα 19 φορείς της Λέσβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή