Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την ένοπλη ληστεία στους Αγίους Θεοδώρους

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την ένοπλη ληστεία στους Αγίους Θεοδώρους

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμό στις «ειδικές» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σήμανε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο υποκατάστημα της Αlpha Bank στους Αγίους Θεοδώρους.

Στη ληστεία πήραν μέρος τουλάχιστον τρία άτομα, οι δύο από αυτούς φορούσαν αποκριάτικες μάσκες και καπαρντίνες και εισέβαλαν με όπλα στο υποκατάστημα. Ενας τρίτος συνεργός τους παρέμεινε έξω από την τράπεζα σε ρόλο «τσιλιαδόρου». 

Οι ένοπλοι άρπαξαν από τα δύο ταμεία του υποκαταστήματος περίπου 4.000 ευρώ ωστόσο, υποχρεώθηκαν να τραπούν σε φυγή εσπευσμένα και πριν ολοκληρώσουν το «έργο» τους καθώς ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του υποκαταστήματος. Κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό και επιβιβάστηκαν σε Golf που οδηγούσε συνεργός τους. Το αυτοκίνητο βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα καμένο σε περιοχή κοντά στον σταθμό του προαστιακού, στους Αγ. Θεοδώρους.

Πιθανολογείται ότι είχε πλαστή πινακίδα που αντιστοιχεί σε ιδίου τύπου αυτοκίνητο καθώς από τον αρχικό έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε κάτοικο Κηφισιάς, που δεν έχει δηλώσει κλοπή του οχήματός του. Εξω από το υποκατάστημα βρέθηκαν και περισυνελέγησαν τρεις κάλυκες από όπλο μικρού διαμετρήματος, πιθανόν πιστόλι. Την προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, ενώ για τη ληστεία ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή