ΗΠΑ: Τη Σάρα Πέιλιν ενδέχεται να προτείνει για το υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων ο Τραμπ

ΗΠΑ: Τη Σάρα Πέιλιν ενδέχεται να προτείνει για το υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων ο Τραμπ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να αναθέσει στην πρώην κυβερνήτη της Αλάσκα, Σάρα Πέιλιν το υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει.

Η Πέιλιν ήταν μεταξύ των πολιτικών προσώπων που από νωρίς δήλωσε ότι υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ. Η ίδια ήταν υποψήφια αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις εκλογές του 2008.

Την ίδια ώρα, ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Πριτ Μπαράρα, τον ανώτατο ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Μανχάταν, που είναι γνωστός καθώς αναλαμβάνει υποθέσεις κατά της διαφθοράς και των οικονομικών εγκλημάτων με επίκεντρο τη Γουόλ Στριτ.

Ο Μπαράρα, τον οποίο διόρισε σε αυτήν την θέση ο Δημοκρατικός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το 2009, χαμογέλασε στους δημοσιογράφους καθώς έφθανε στον ουρανοξύστη Τραμπ, χωρίς ωστόσο να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για τους λόγους της συνάντησής του με τον Τραμπ.

Με τη συνάντηση αυτή αναζωπυρώνονται τα σενάρια ότι ο δισεκατομμυριούχος δεν θα απομακρύνει από την θέση του τον Μπαράρα, ο οποίος χαίρει εκτίμησης μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων στη Νέα Υόρκη λόγω των υποθέσεων που αναλαμβάνει. Το περιοδικό Time είχε αφιερώσει το 2012 το πρωτοσέλιδό του σε εκείνον με τον τίτλο «Αυτός ο άνδρας τα βάζει με την Wall St».

Όταν του τέθηκε το ερώτημα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου την 17η Νοεμβρίου, για το αν προτίθεται να υπηρετήσει στην ίδια θέση του και κατά τη διακυβέρνηση του Τραμπ ο Μπαράρα απάντησε:

«Αγαπώ την δουλειά μου, απολαμβάνω να κάνω τη δουλειά μου. Νομίζω ότι κάνουμε ακόμη φοβερή δουλειά εδώ στο γραφείο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή