Ο πιλότος είπε ότι τέλειωσαν τα καύσιμα

Ο πιλότος είπε ότι τέλειωσαν τα καύσιμα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΝΤΕΓΙΝ. Ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους της LaMia, που συνετρίβη την Τρίτη παρασέρνοντας στον θάνατο 71 ανθρώπους, είπε ότι το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα, σύμφωνα με ηχογράφηση που επικαλείται το πρακτορείο Associated Press. Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για ηχογράφηση από το μαύρο κουτί ή από τη συνομιλία με τον πύργο ελέγχου.

Ανάλογη ήταν η μαρτυρία μιας από τις αεροσυνοδούς που επέζησαν. Αν η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ένα εγκληματικό σφάλμα που έχει να κάνει με την ακτίνα πτήσης του συγκεκριμένου αεροσκάφους. Η πτήση που μετέφερε τους παίκτες της βραζιλιάνικης ομάδας Τσαπεκοένσε από τη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας στο Μεντεγίν της Κολομβίας ήταν ναυλωμένη ειδικά για την ομάδα, δεν επρόκειτο δηλαδή για μια πτήση ρουτίνας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της LaMia, τα 3 αεροσκάφη Avro της Βritish Aerospace έχουν μέγιστη ακτίνα πτήσης 2.965 χιλιόμετρα. Τόση περίπου είναι η απόσταση σε ευθεία γραμμή ανάμεσα στην Σάντα Κρουζ και το Μεντεγίν. Ομως το πόσα χιλιόμετρα ακριβώς μπορεί να διανύσει ένα αεροσκάφος εξαρτάται από το πόσο φορτωμένο είναι και από τον καιρό που θα συναντήσει στη διαδρομή.

Ο σύμβουλος της αμερικανικής πολιτικής αεροπορίας Χανς Βέμπερ είπε ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να ερευνηθεί προσεκτικά. Με δεδομένο τον τύπο του αεροσκάφους και το γεγονός ότι ήταν σχεδόν πλήρες «ανησυχώ ότι οι πιλότοι μπορεί να βρίσκονταν σε οριακό σημείο», είπε ο Βέμπερ, προτού γίνει γνωστή η ηχογράφηση του πιλότου. Μόλις έξι επιβαίνοντες, τρεις παίκτες, ένας δημοσιογράφος και δύο μέλη του πληρώματος, διασώθηκαν από το δυστύχημα καθώς το μικρό αεροσκάφος προσέκρουσε σε πλαγιά βουνού 50 χιλιόμετρα πριν από το αεροδρόμιο του Μεντεγίν. Η ομάδα επρόκειτο να αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου Νότιας Αμερικής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή