Προσκλήσεις για νέα ταξίδια στη Ν. Αμερική

Προσκλήσεις για νέα ταξίδια στη Ν. Αμερική

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις καταβολές τού «προ μνημονίου» και «προ κυβέρνησης» ΣΥΡΙΖΑ, με τις μάλλον ατυχείς και με άδοξη κατάληξη αναζητήσεις εναλλακτικών δρόμων σε λατινοαμερικανικούς προορισμούς, επιστρέφει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς το ταξίδι του στην Κούβα για τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο του εξασφάλισε προσκλήσεις για ένα μίνι λατινοαμερικανικό τουρ.

«Το ταξίδι στην Κούβα θα έχει συνέχεια», έσπευσαν να προαναγγείλουν οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα, περιγράφοντας τις επαφές του πρωθυπουργού στην Κούβα και μιλώντας για μελλοντικά ταξίδια στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ετσι, ο κ. Τσίπρας συνάντησε «τον ιστορικό ηγέτη των Σαντινίστας και πρόεδρο της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα», ο οποίος «κάλεσε τον Τσίπρα να επισκεφθεί τη Νικαράγουα». Και, βεβαίως, από το πρωθυπουργικό επιτελείο φρόντισαν να υπενθυμίσουν τις στενές σχέσεις του Ντανιέλ Ορτέγκα με τον Ανδρέα Παπανδρέου από τη δεκαετία του 1980 και ότι, ως εκ τούτου, γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα μας. Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας «μίλησε με τον πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα», ο οποίος φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό «Αλέξη, κρατάτε γερά, είσαι το στήριγμα στην Ευρώπη του προοδευτικού κόσμου της Λατινικής Αμερικής». Παραδόξως, δεν τον κάλεσε να επισκεφθεί τον Ισημερινό. Ο πρωθυπουργός συζήτησε «με ακόμη μία μορφή της αριστερής Λατινικής Αμερικής, τον πρόεδρο της Βολιβίας, Εβο Μοράλες». Βεβαίως η συνομιλία ήταν «εγκάρδια και αναλυτική για τα ζητήματα της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης» και, όπως ήταν αναμενόμενο, κατέληξε και αυτή σε πρόσκληση για επίσκεψη Τσίπρα στη Βολιβία.

«Καθώς καθόταν δίπλα δίπλα στην τελετή» με τον πρόεδρο του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για αρκετή ώρα μαζί του όχι για το νέο τοπίο μετά την απώλεια του Κάστρο αλλά για το νέο τοπίο μετά την εκλογή Τραμπ. Ο πρωθυπουργός εξασφάλισε πρόσκληση και για το Μεξικό. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ενημερώνουν ότι η παρουσία και η ομιλία του προκάλεσαν αίσθηση, τον αγκάλιασε ο Ραούλ Κάστρο, τον πλησίασαν και τον ευχαρίστησαν ο γιος, η κόρη και τα εγγόνια του Φιντέλ. Και αφήνουν υποσχέσεις για ανάλογες συγκινήσεις στο μέλλον με τη φράση «ας περιμένουμε τη συνέχεια, με τα ταξίδια στις χώρες της Λατ. Αμερικής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή