Διευθύνων σύμβουλος Levi’s: Αφήστε τα όπλα στο σπίτι πριν έρθετε για ψώνια

Διευθύνων σύμβουλος Levi’s: Αφήστε τα όπλα στο σπίτι πριν έρθετε για ψώνια

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τζιν παντελονιών Levi Strauss & Co παρενέβη στο θέμα του ελέγχου όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες και με ανοιχτή επιστολή του ζητά από τους πελάτες του να μην φέρνουν τον οπλισμό τους στα μαγαζιά της εταιρείας γιατί κάνει τους υπαλλήλους και άλλους πελάτες να νιώθουν άβολα.

Σε ανοιχτή επιστολή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικών σχέσεων LinkedIn, ο Τσιπ Μπεργκ είπε ότι σέβεται το δικαίωμα της οπλοφορίας, που προστατεύεται από την δεύτερη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος, αλλά δεν θεωρεί ένα κατάστημα ρούχων τον κατάλληλο χώρο για να οπλοφορεί κανείς.

«Ουσιαστικά, το θέμα είναι το εξής: Δεν θα έπρεπε να ανησυχείτε για την ασφάλειά σας ενώ ψωνίζετε για ρούχα ή δοκιμάζετε ένα τζιν παντελόνι. Πολύ απλά, τα όπλα δεν ανήκουν σε κανένα από αυτά τα σκηνικά», είπε ο Μπεργκ.

Ο διευθύνων σύμβουλος, που περιγράφει τον εαυτό του ως πρώην αξιωματικό του στρατού και πατέρα, είπε ότι πρόσφατα ένα όπλο που έφερε στα καταστήματά του πελάτης εκπυρσοκρότησε κατά λάθος ενώ δοκίμαζε παντελόνια και τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη του. Σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία του, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και συνδέεται ιστορικά με την Αμερικανική Δύση του 19ου αιώνα, έχει καταστήματα σε πολλές πόλεις όπως το Παρίσι, τη Νίκαια και το Ορλάντο, όπου οι επιθέσεις ενόπλων τον έχουν προβληματίσει ως προς θέματα ασφάλειας στα καταστήματά του.

Ο Μπέργκ διευκρίνισε τέλος ότι η εταιρεία του δεν θα απαγορεύσει την οπλοφορία στα καταστήματά του, αλλά ζήτησε από «υπεύθυνους ιδιοκτήτες όπλων» να αφήσουν τον οπλισμό στα σπίτια τους.

Συντηρητικοί πάντως εξέφρασαν την οργή τους για το μήνυμα της Levi's στο διαδίκτυο, με τον ακροδεξιό ισότοπο Breitbart να μεταδίδει την είδηση σε άρθρο με τίτλο, «Levi Strauss – Μη φέρνετε τα νόμιμα, μη-ορατά όπλα σας στα καταστήματά μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή