Στην Αθήνα την Κυριακή ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ

Στην Αθήνα την Κυριακή ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βασική επιδίωξη τη συμφωνία πάνω σε έναν «οδικό χάρτη» για την ελληνογερμανική συνεργασία, αλλά και με κορυφαία θέματα στην ατζέντα τα ζητήματα αιχμής που έχουν προκύψει στην ευρωπαϊκή και στην ελληνική εξωτερική πολιτική, όπως οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό, έρχεται στην Αθήνα την προσεχή Κυριακή ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έχει λάβει και το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου με τη συναίνεση των κομμάτων του γερμανικού «μεγάλου συνασπισμού», ιδιότητα η οποία, πάντως, του επιτρέπει να παραμείνει στο πόστο του μέχρι την εκλογική διαδικασία του Μαρτίου, φθάνει την Κυριακή στην Αθήνα – ύστερα από ολιγόωρη παραμονή στη Θεσσαλονίκη.

Η ατζέντα της επίσκεψής του, σύμφωνα με πηγές από το Βερολίνο, περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης για τη διμερή συνεργασία σε τομείς όπως η οικονομία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εκπαίδευση, τα κοινά προγράμματα έρευνας, η κοινωνία των πολιτών.

Τα ζητήματα αυτά, εξάλλου, είχαν βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας της επίσκεψης του Γερμανού αντικαγκελαρίου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο και με αυτή την έννοια η επίσκεψη Σταϊνμάγερ λειτουργεί και ως συνέχεια εκείνης της επίσκεψης.

Την ίδια ώρα, έλεγαν οι ίδιες πηγές, ο Γερμανός ΥΠΕΞ αναμένεται να επιβεβαιώσει την καλή συνεργασία στην εξωτερική πολιτική, ενώ στην κορυφή της ατζέντας αναμένεται να βρεθεί η Τουρκία, το Κυπριακό και η κατάσταση στη Συρία. Ο κ. Σταϊνμάγερ την Κυριακή θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Νίκο Κοτζιά και τη Δευτέρα με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή