Θετική να συνεχίσει τη συμμετοχή της στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο η Γερμανία

Θετική να συνεχίσει τη συμμετοχή της στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο η Γερμανία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Eάν το θέλουν όλοι οι εταίροι του ΝΑΤΟ θα το ξανασκεφτούμε», δήλωσε στη γερμανική υπηρεσία του Reuters ο Γερμανός αντιστράτηγος Μάρκους Κνάιπ αναφερόμενος στην συνέχιση της συμμετοχής της Γερμανίας στο Αιγαίο και το νέο έτος ώστε να παρεμποδίζεται η μεταφορά προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα από τους λαθροδιακινητές.

Υπενθυμίζεται ότι η υπό γερμανική διοίκηση αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου ‘Αμυνας, ο αριθμός των προσφύγων οι οποίοι έφτασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία μειώθηκε εν τω μεταξύ σε 2.500 μηνιαίως, ενώ κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2016 ανερχόταν σε 45.000, κάτι το οποίο όμως συνέβη και λόγω του κλεισίματος του βαλκανικού διαδρόμου.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, έχει ήδη ταχθεί υπέρ της συνέχισης της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η Τουρκία όμως η οποία θα αναλάμβανε στις αρχές του 2017 την εκ περιτροπής διοίκηση της νατοϊκής αποστολής -σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ- την έχει θέσει υπό αμφισβήτηση με το επιχείρημα της μείωσης του αριθμού των προσφύγων οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή