Κατεπείγουσα έρευνα του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί συνακροάσεων στα τηλέφωνά του

Κατεπείγουσα έρευνα του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί συνακροάσεων στα τηλέφωνά του

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η δημόσια καταγγελία εκ μέρους του ΚΚΕ για δίκτυο παρακολουθήσεων, τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και των ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας και Ποταμιού.

Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου, που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις ευρισκόμενη στην Κρήτη για επαγγελματική απασχόληση έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλόμενων από την πλευρά του ΚΚΕ

Η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος και προς τούτο ανέλαβε την διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας μετά από σχετική εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Την ίδια ώρα για πολύ σοβαρές καταγγελίες κάνουν λόγο τόσο το Μαξίμου, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, όσο και η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των μελών ανέδειξε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, στην οποία κάνει λόγο για επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, που αφορούν συνακροάσεις και πιθανόν παρακολούθηση των συνομιλιών των στελεχών του κόμματος. Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ σημειώνει ότι υπάρχουν «συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού», οι οποίες κατά τον Περισσό, «προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο "κέντρο"».

Πρακτικά, αυτό που σημειώνει το ΚΚΕ είναι ότι η παρέμβαση του «τρίτου κέντρου» είχε ως αποτέλεσμα από τα τηλέφωνα του Περισσού να ακούγονται οι γραμμές του Ποταμιού, της Ν.Δ. ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, ενώ στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή