Τζόνσον: Η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ για να ανακτήσει τον έλεγχο σε θέματα μετανάστευσης

Τζόνσον: Η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ για να ανακτήσει τον έλεγχο σε θέματα μετανάστευσης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε  ότι η σχεδιαζόμενη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αφορά την επαναφορά του ελέγχου της μετανάστευσης στη βρετανική κυβέρνηση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε νωρίτερα ότι ο Τζόνσον είπε σε τέσσερις Ευρωπαίους πρεσβευτές –οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν– ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης των προσώπων εντός της ΕΕ.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δηλώσει ότι η ψήφος υπέρ του Brexit τον Ιούνιο ήταν ένα μήνυμα ότι η ελεύθερη μετακίνηση των προσώπων από τις χώρες-μέλη της ΕΕ δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς αλλαγές.

Μιλώντας στους Ευρωπαίους πρεσβευτές σε ένα ξενοδοχείο της Ρώμης όπου διεξάγεται ένα συνέδριο υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας, ο Τζόνσον είπε ότι η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ για να μπορέσει να ελέγξει καλύτερα τη μετανάστευση.

"Αυτό που είπα με σαφήνεια σε αυτήν την ομάδα των πρεσβευτών –νομίζω ότι ήταν στο πρόγευμα– ήταν ότι η μετανάστευση υπήρξε θετική για το Ηνωμένο Βασίλειο από πολλές πλευρές αλλά ότι έχει τεθεί εκτός ελέγχου και χρειάζεται να ανακτήσουμε τον έλεγχο", πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Αμέσως μετά, ενώ έμπαινε στο ασανσέρ, ο Τζόνσον δεν απάντησε ευθέως σε μια ερώτηση για το αν υποστηρίζει την ελεύθερη μετακίνηση, φωνάζοντας, καθώς έκλεινε η πόρτα: "Για να ανακτήσουμε τον έλεγχο, για αυτό φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή