Επικοινωνία Πενς με Αναστασιάδη

Επικοινωνία Πενς με Αναστασιάδη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ετοιμότητα της νέας αμερικανικής κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να στηρίξει εποικοδομητικά τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό εξέφρασε ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, με τον οποίο είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Πενς μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του κ. Τραμπ και την επιθυμία της νέας κυβέρνησης για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ.

Ο κ. Αναστασιάδης, πέραν των συγχαρητηρίων και των ευχών προς τη νέα διακυβέρνηση των ΗΠΑ, ενημέρωσε τον Αμερικανό αντιπρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες για το Κυπριακό, ενώ διατύπωσε την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συνεχίσει τις προσπάθειες με στόχο την εξεύρεση λύσης που θα επανενώνει την Κύπρο.

Εν τω μεταξύ, την αίσθηση ότι σιγά σιγά τα πράγματα προχωρούν μετέφερε χθες ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Εϊντε, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον κ. Αναστασιάδη. Δήλωσε, μάλιστα, ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει περισσότερα για το τι πρόκειται να γίνει σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες στο προσεχές μέλλον. Επανέλαβε, δε, ότι θα πρέπει από όλες τις πλευρές να διατηρηθεί η ελπίδα ζωντανή και ότι έχει διανυθεί μεγάλη απόσταση και θα ήταν τραγικό να χαθούν η ελπίδα και η πρόοδος που έχει γίνει και μάλιστα για θέματα τα οποία, όπως δήλωσε, σίγουρα μπορούν να γεφυρωθούν.

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι είναι δυνατόν να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια. Χθες το βράδυ, ο κ. Εϊντε παρέθεσε δείπνο στους κ. Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή