Γιούνκερ: Επιστρέφω το μπαλάκι στον Τούρκο πρόεδρο

Γιούνκερ: Επιστρέφω το μπαλάκι στον Τούρκο πρόεδρο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Λίγες μέρες μετά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ του παγώματος των ενταξιακών συζητήσεων με την Τουρκία, ο πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στέλνει ένα ασυνήθιστα αυστηρό μήνυμα προς τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντάς του ότι αυτός τελικά θα είναι ο υπεύθυνος αν δεν απελευθερωθούν οι βίζες για τους Τούρκους πολίτες. Ο κ. Γιούνκερ σε συνέντευξή του στον ιστότοπο eurcactiv.com, ερωτηθείς για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, ανέφερε πως ο Ερντογάν «πετάει το μπαλάκι στην Ε.Ε. Και εγώ του το επιστρέφω.

Η άρνησή του να αποδεχθεί τα κριτήριά μας, σημαίνει ότι ο ίδιος αρνήθηκε την ελευθερία κίνησης των Τούρκων πολιτών στην Ευρώπη». «Πιστεύω», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ, «ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Τουρκία μετακινείται κάθε μέρα λίγο πιο μακριά από την Ε.Ε.». Είπε ακόμη πως τελικά η Αγκυρα είναι αυτή που πρέπει να αναρωτηθεί, «σκοπεύει στα αλήθεια να γίνει μέλος της Ε.Ε. κάποια μέρα;». Συγχρόνως, υπέρ του παγώματος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία τάχθηκαν και οι Ολλανδοί, καταθέτοντας χθες, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, σχετική πρόταση στη συνάντηση των μόνιμων αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής που θα συζητηθεί το θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή