Υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έπειτα από ένα διήμερο με κέρδη. Οι μετοχές που επηρέασαν τους δείκτες ήταν αυτές των ομίλων επεξεργασίας τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών, όπως η Νestle και η Unilever. Ο λόγος ήταν ότι οι επενδυτές στράφηκαν σε ομόλογα με υψηλότερες αποδόσεις και απομακρύνθηκαν από τις μετοχές των οποίων τα κέρδη συγκριτικά δεν είναι τόσο ελκυστικά.

Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών των εξορυκτικών ομίλων, των τραπεζών και των εταιρειών πετρελαίου, που ωφελήθηκαν από τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής του «μαύρου χρυσού», στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΠΕΚ.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες με απώλειες 0,3%. Το κλίμα στις αγορές επηρεάζεται και από το δημοψήφισμα στην Ιταλία, τα στοιχεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ και τις επικείμενες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης Ftse 100 έκλεισε με πτώση 0,45%, στο Παρίσι ο Cac 40 με -0,39% και στη Φρανκφούρτη ο Dax με κάμψη 1%. Το πετρέλαιο Brent στο Λονδίνο ανήλθε σε υψηλά επίπεδα έξι εβδομάδων, στα 53,98 δολ. το βαρέλι. Την Τετάρτη ενισχύθηκε 9% μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή