Εποχή Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό

Εποχή Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρελθόν  αποτελεί από τον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραματσόνι και «η καυτή πατάτα» είναι πλέον στα χέρια του 48χρονου Ελληνα τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος πιάνει από σήμερα δουλειά στο Κορωπί και την Κυριακή θα καθίσει στον πάγκο για να καθοδηγήσει τη νέα του ομάδα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Οι πρώτες επαφές με τον Ουζουνίδη είχαν γίνει αρκετές μέρες νωρίτερα, μιας και το θέμα του Στραματσόνι σερνόταν καιρό και το διαζύγιο πρόβαλλε ως η πιο πιθανή εξέλιξη, οπότε, όταν οριστικοποιήθηκε χθες η λύση της συνεργασίας με τον 41χρονο Ιταλό προπονητή, οι συζητήσεις δεν ξεκίνησαν από μηδενική βάση.

Η συμφωνία έγινε οριστική λίγο μετά τις 7 το βράδυ, όταν έκλεισαν τα πιο σημαντικά θέματα. Ο ίδιος δεν δέχθηκε να συζητήσει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν ανανέωσης και η τελική συμφωνία αφορά συνεργασία 1,5 χρόνου, μέχρι το καλοκαίρι του 2018, με ετήσιες αποδοχές περίπου 400.000 ευρώ. Εν συνεχεία, η συζήτηση στράφηκε σε επιμέρους αλλά αρκετά σημαντικά θέματα, όπως η στελέχωση του τεχνικού επιτελείου και η οργάνωση της ομάδας. Σε πρώτη φάση, φέρνει μαζί του τον Χριστόφορο (Μπλένταρ) Κόλα ως βοηθό και τον γυμναστή Νίκο Γιάγκου. Για αρκετές ώρες υπήρχε συνεχής ανταλλαγή έγγραφων προτάσεων από τους νομικούς εκπροσώπους των δύο πλευρών και λίγο μετά τις 10 το βράδυ ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ, όπου γίνεται μια εκτενής παρουσίαση της ποδοσφαιρικής διαδρομής του ως παίκτη και προπονητή. Ο Ουζουνίδης ρίχνεται απευθείας στα βαθιά. Θα έχει σήμερα στο Κορωπί την πρώτη γνωριμία του με τους παίκτες και θα καθοδηγήσει ο ίδιος τους «πράσινους» στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, παρότι είχε την ευχέρεια να αναλάβει επισήμως από τη Δευτέρα.

Το διαζύγιο με τον Στραματσόνι προέκυψε έπειτα από κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Γιάννη Αλαφούζο. Με την επιστροφή της ομάδας από το Ηράκλειο, ειδοποιήθηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ χωρίς να κάνει την προγραμματισμένη προπόνηση και το μεσημέρι ανακοινώθηκε επισήμως το τέλος της συνεργασίας τους: «Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες του προπονητή και του προέδρου που επεδίωξαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια καλή ομάδα με φιλόδοξες προοπτικές, μία σειρά από αρνητικούς εξωγενείς παράγοντες οδήγησε σε καταστάσεις έξω από το δικό τους έλεγχο. Επειτα από μακρά συνομιλία του Γιάννη Αλαφούζου με τον Αντρέα Στραματσόνι, με απόφαση του προέδρου, για την προστασία της ομάδας από επικίνδυνες εξελίξεις, που δεν συνδέονται άμεσα με το ποδόσφαιρο, ο Αντρέα Στραματσόνι παραιτήθηκε από προπονητής της πρώτης ομάδας. Ο πρόεδρος ζήτησε από τον Αντρέα Στραματσόνι να συνεχίσει να ενισχύει και να υποστηρίζει το σχέδιό του για τον Παναθηναϊκό».

Η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης αφήνει ανοικτό το θέμα μιας συνεργασίας σε άλλο επίπεδο, καθώς ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να περιορίσει το κόστος της λύσης του συμβολαίου και να αξιοποιήσει κάποια καλά στοιχεία που έδειξε ο Ιταλός στον τρόπο επιλογής και διαπραγμάτευσης παικτών. Ο Στραματσόνι δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, περιμένοντας να δει τις προοπτικές που έχει. Δεν φαίνεται να τίθεται θέμα ανάληψης του πόστου του τεχνικού διευθυντή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Υπό συζήτηση τίθεται και ο δικός του ρόλος στην ομάδα. Το πιθανότερο σενάριο είναι να αποδεχθεί ο Στραματσόνι τον ρόλο του συμβούλου του Γιάννη Αλαφούζου σε ζητήματα οργάνωσης, μεταγραφικού σχεδιασμού και φιλοσοφίας, χωρίς να απαιτείται η συνεχής παρουσία του στην Ελλάδα.

Η είδηση του διαζυγίου απασχόλησε πολλά ιταλικά ΜΜΕ και ένα απ’ αυτά, η ιστοσελίδα tuttomercatoweb.com, ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ ότι κοντά στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται και οι Λεντέσμα, Σάμπα, Ιμπάρμπο, παίκτες – προσωπικές επιλογές του Στραματσόνι. Οι δύο πρώτοι ανήκουν στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Κολομβιανός είναι δανεικός από την Κάλιαρι. Αν και αναμένονται αλλαγές προσώπων σε διάφορα επίπεδα, είναι νωρίς για τέτοιο ξεσκαρτάρισμα, ειδικά πριν ο νέος προπονητής αποκτήσει καλύτερη εικόνα εκ των έσω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή