Εμφραγματίας «μπαλάκι» ανάμεσα σε νοσοκομεία

Εμφραγματίας «μπαλάκι» ανάμεσα σε νοσοκομεία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την περιγραφή της οδύσσειας ενός εμφραγματία για να λάβει υπηρεσίες υγείας, απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, που χαρακτήρισε τις καταγγελθείσες ελλείψεις ως «μαγική εικόνα», αλλά και στο μπαράζ των ανακοινώσεων των νοσοκομείων που διαψεύδουν τα προβλήματα στα επείγοντα. Ειδικότερα σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία ξεκινάει μάλιστα με τη φράση «δεν είναι μόνο τα σεντόνια που λείπουν από τα νοσοκομεία κε Πολάκη», περιγράφεται η περίπτωση ενός 45χρονου κατοίκου Διστόμου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 24 Νοεμβρίου στα επείγοντα του νοσοκομείου Αμφισσας με καρδιολογικό πρόβλημα. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, καρδιολόγος στο νοσοκομείο δεν υπήρχε και δεν μπορούσε να γίνει η αιματολογική εξέταση τροπονίνη για διάγνωση του εμφράγματος λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.

Ο ασθενής διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Λαμίας, όπου διεγνώσθη έμφραγμα. Μάλιστα στο Νοσοκομείο της Λαμίας ο ασθενής έπαθε ανακοπή, η οποία και αντιμετωπίστηκε. Με δεδομένο ότι στο Νοσοκομείο Λαμίας δεν λειτουργεί αιμοδυναμικό εργαστήριο, ο ασθενής διεκομίσθη με κινητή μονάδα αυτή τη φορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και από εκεί, τελικά, βρέθηκε στο ΝΙΜΤΣ. Η ΠΟΕΔΗΝ συντάσσεται με τους γιατρούς και του εργαζομένους του Νοσοκομείου Αμφισσας, που καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο τους μετατρέπεται σε Κέντρο Ημέρας εξαιτίας της μη λειτουργίας παθολογικής κλινικής, της έλλειψης καρδιολόγων και της αδυναμίας εκτέλεσης τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή