Προς καταψήφιση νομοσχεδίου από ΑΝΕΛ

Προς καταψήφιση νομοσχεδίου από ΑΝΕΛ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναταράξεις στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της συγκυβέρνησης προκλήθηκαν χθες στη Βουλή όχι απλώς από την επιλογή των ΑΝΕΛ να δηλώσουν ότι καταψηφίζουν νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξαιτίας ρυθμίσεων που περιλαμβάνει και αφορούν ομόφυλα ζευγάρια και δικαιώματα πολιτών ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο ο βουλευτής των συγκυβερνώντων Κ. Κατσίκης «πλαισίωσε» την εν λόγω καταψήφιση.

«Αδυνατώ να κατανοήσω την αναγκαιότητα συγκεκριμένης νομοθέτησης» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές και κοινωνικές μας αντιλήψεις ως Ελληνες πατριώτες και χριστιανοί, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στη βάση των αξιών, των αρχών και των πιστεύω μας».

Η τοποθέτηση αυτή, αν και προκάλεσε εντονότατη δυσφορία στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρέμεινε επί πολλή ώρα ασχολίαστη, γεγονός το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από τμήμα της αντιπολίτευσης. Υπό το πρίσμα αυτό ερμηνεύθηκε και η πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού να ζητήσουν επί των συγκεκριμένων διατάξεων τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας – η οποία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα. Στόχος, όπως ελέχθη από παρατηρητές της συνεδρίασης, είναι να αναδειχθεί η διαφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ επί θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. (Θέμα καταψήφισης, εξαιτίας της διαφοροποίησης των ΑΝΕΛ δεν τίθεται, καθώς τις επίμαχες διατάξεις ψηφίζουν Ν.Δ., Δημ. Συμπαράταξη και Ποτάμι.)

«Από τον Φιντέλ στους ΑΝΕΛ», σχολίασε με καυστική διάθεση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αθ. Θεοχαρόπουλος.

Ο πρώτος που αποφάσισε εκ μέρους της πλειοψηφίας να τοποθετηθεί ήταν, με αρκετή ώρα καθυστέρηση, ο κ. Χρ. Καραγιαννίδης. Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο έκανε λόγο για υποκρισία «το πρωί να φοράμε κουστούμια και το βράδυ να κάνουμε κάτι άλλο». Για να προσθέσει: «Η πραγματικότητα λέει ότι και στην Ελλάδα και παντού υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά: ΄Η θα κλείνετε τα μάτια, ή θα ζείτε με το μίσος σας». Λίγο μετά η κ. Αννέτα Καββαδία χαρακτήριζε την τοποθέτηση Κατσίκη –δίχως να τον κατονομάσει όμως– «ακραία και επικίνδυνη».

Σε εντελώς διαφορετικό τόνο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής περιορίστηκε να πει: «Είναι καλό να υπάρχουν και να διατυπώνονται ελεύθερα οι διαφορές μας: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και οι ΑΝΕΛ κόμμα συντηρητικών αρχών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή