Πρωταθλητής ξανά ο σκακιστής Κάρλσεν

Πρωταθλητής ξανά ο σκακιστής Κάρλσεν

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την τρίτη κατά σειρά στέψη του Νορβηγού σκακιστή Μάνους Κάρλσεν ως παγκόσμιου πρωταθλητή γιόρτασαν χθες οι συμπατριώτες του, μετά τη νίκη του 26χρονου επί του Ρώσου συνομηλίκου του Σεργκέι Καριάκιν στη Νέα Υόρκη. Σε σειρά επιθετικών, τολμηρών παιχνιδιών και ύστερα από 12 αγώνες, ο Κάρλσεν πέτυχε το ματ θυσιάζοντας τη βασίλισσά του.

Εκατοντάδες φίλοι του σκακιού κατέκλυσαν την αίθουσα δίπλα σε αυτήν που γινόταν το παιχνίδι, έχοντας πληρώσει τα 100 δολάρια εισόδου, για να παρακολουθήσουν τον γεμάτο ένταση αγώνα των δύο γκραν μετρ σε γιγαντοοθόνες. Οι θεατές μπορούσαν να βλέπουν τη δράση μέσα από ηχομονωμένο τζάμι.

Η γκραν μετρ από την Ουγγαρία Γιουντίτ Πόλγκαρ σχολίασε τα τέσσερα τελευταία ταχέα παιχνίδια («ράπιντ») της Τετάρτης ως «ρωσική ρουλέτα».

«Τα “ράπιντ” παιχνίδια προσφέρουν σπουδαίο θέαμα, ακόμη και σε όσους δεν γνωρίζουν καλό σκάκι», είπε η Πόλγκαρ.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν χθες ότι περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τα τελευταία παιχνίδια μέσω Διαδικτύου. Ορισμένοι δαπάνησαν 15 δολάρια για ζωντανή μετάδοση. Το έπαθλο ήταν χρηματικό ποσό 1,1 εκατ. δολαρίων, 60% του οποίου αποδόθηκε στον νικητή.

Από τον τελικό απουσίαζε, ωστόσο, ο χρηματοδότης και διοργανωτής του τελικού και μόνιμος πρόεδρος της ομοσπονδίας Fide Κιρσάν Ιλιουμζίνοφ, ο οποίος κατηγορείται από τις ΗΠΑ για συνεργασία με το καθεστώς Ασαντ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή