ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκόξινα ψητά μπούτια κοτόπουλου

ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Πουλερικά, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο, Μέλι, Πορτοκάλι, Δεντρολίβανο

Προετοιμασία: 15΄ Ψήσιμο: περίπου 45΄

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένες και καθαρισμένες
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 20 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.  Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου. Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα, το δεντρολίβανο, τη μουστάρδα και το μέλι, τα ανακατεύουμε και αλείφουμε με το μείγμα τα μπουτάκια.

Σε ένα ταψί που να τα χωράει ακριβώς, βάζουμε το ελαιόλαδο, τα σκόρδα και από πάνω τα μπουτάκια και τα ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνουν.

Στα μισά του χρόνου τα περιχύνουμε με τους χυμούς (πορτοκαλιού και λεμονιού). Αν ενδιάμεσα χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Οταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με σε πιατέλα.

Σουρώνουμε το ζουμί από το ταψί, το βράζουμε σε κατσαρολάκι για 3 - 4 λεπτά μέχρι να χυλώσει. Σερβίρουμε τα μπουτάκια με τη σάλτσα τους και τα συνοδεύουμε με πουρέ λαχανικών και πράσινη σαλάτα.

Τι πίνουμε: Ενα στιβαρό ροζέ από Ξινόμαυρο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ