Ομάδα εργασίας για τον East Med

Ομάδα εργασίας για τον East Med

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αποτελέσματα μελετών σχετικά με το σχέδιο κατασκευής του αγωγού East Med για τη μεταφορά του αερίου από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη συζήτησε στη Ρώμη ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης (φωτ.) με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους και τον επίτροπο Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε. Ο κ. Σταθάκης, στο περιθώριο της υπουργικής διάσκεψης για την ενέργεια, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας Κάρλο Καλέντα, τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Γιώργο Λακκοτρύπη και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ, με τους οποίους συμφώνησε στη σύσταση ομάδας εργασίας που θα παρακολουθεί την πρόοδο του σχεδίου, με στόχο να συμπεριληφθεί στην τρίτη λίστα έργων κοινού ενδιαφέροντος της Ε.Ε.

Σε καθοριστικό παράγοντα για την ανοδική πορεία των τουριστικών κρατήσεων από τη βρετανική αγορά για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη σεζόν 2017 αναδεικνύεται η ισοτιμία της στερλίνας με το ευρώ. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης θεωρεί θετική εξέλιξη τη συνέχιση της βελτίωσης της τιμής της στερλίνας έναντι του ευρώ όσο βαδίζουμε στο βασικό τρίμηνο των κρατήσεων, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Παράλληλα, οι Βρετανοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους για τις κρατήσεις τους το 2017 σε όσους χαρακτηρίζονται ασφαλείς προορισμοί. Κερδισμένοι μέχρι στιγμής προορισμοί είναι η Ελλάδα, η Ισπανία, η Κύπρος και η Πορτογαλία.

Συμφωνία για International Life

Στην Εθνική Ασφαλιστική μεταβιβάζονται περίπου 11.000  ασφαλιστήρια συμβόλαια της International Life, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε χθες. Η συμφωνία έγινε στην εκπνοή της προθεσμίας που είχε ορίσει η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διευθετηθούν τα προβλήματα που είχαν προκύψει σε σχέση με τη μεταφορά στην Εθνική Ασφαλιστική περιουσιακών στοιχείων αντίστοιχων με την αξία των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει. Πρόκειται για συμβόλαια ζωής και υγείας, οι κάτοχοι των οποίων θα συνεχίσουν την ασφάλισή τους στην Εθνική Ασφαλιστική, ενώ, αντιθέτως, όσοι ήταν κάτοχοι ατομικών αποταμιευτικών ή ομαδικών προγραμμάτων θα αποζημιωθούν από το Εγγυητικό Κεφάλαιο.

Απλήρωτοι παραμένουν οι τευτλοπαραγωγοί

Toν τίτλο σαπουνόπερας με καθημερινά επεισόδια που άλλα υποστηρίζει η διοίκηση, αλλά οι εργαζόμενοι και άλλα οι τευτλοπαραγωγοί διεκδικεί η πολύπαθη Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Χθες ήταν η σειρά των τευτλοπαραγωγών, που είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά για να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα από την εταιρεία. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης στο ΑΠΕ, «παρότι έχουμε κάνει τεράστια υπομονή, εισπράττουμε μόνον εμπαιγμό». Οι τευτλοπαραγωγοί υποστηρίζουν ότι, αν δεν εξοφληθούν έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας τα οφειλόμενα του 2015, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα.

Εν αναμονή της σύγκλησης του Washington Group

Ο λόγος για τον οποίο φημολογείται ότι το Washington Group δεν πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, ώστε να εξετάσει την κατάσταση των διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα και να προσδιορίσει τον συμβιβασμό που αναζητείται, είναι ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε ήταν δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι διέρρευσε το σχέδιο για τη συνάντηση. Μάλιστα, κατά τις ίδιες φήμες, η διαρροή έγινε από πηγές των Βρυξελλών.

Ωστόσο, χθες η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αφού μετέφερε σε άρθρο της την άποψη ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει το σχέδιο για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, επισήμανε ότι ενδεχομένως εντός του Σαββατοκύριακου να πραγματοποιηθεί η σύγκληση του Washington Group. Οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτήν τη φορά η διαρροή (που πιθανώς προέρχεται από γερμανικές πηγές) θα επιβεβαιωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή