PATEK PHILIPPE Annual Calendar Ref.5396

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάζεται ρύθμιση μόνο μία φορά τον χρόνο, κάθε 1η Μαρτίου. Κι αυτό γιατί ο πολύπλοκος μηχανισμός του αναγνωρίζει τους μήνες που έχουν 30 ή 31 ημέρες και ρυθμίζει την ημερομηνία αυτομάτως, δεν αναγνωρίζει όμως τις 28 ή 29 του Φεβρουαρίου. Αν και πρόκειται για μία εξαιρετικά εύχρηστη complication, η πρώτη πατέντα για ετήσιο ημερολόγιο σε ρολόι χειρός κατατέθηκε από την Patek Philippe μόλις πριν από είκοσι χρόνια, το 1996! Έκτοτε, o ελβετικός οίκος έχει παρουσιάσει ουκ ολίγες εκδόσεις, κάνοντας το Annual Calendar μία από τις best-seller προτάσεις του.

PATEK PHILIPPE Annual Calendar Ref.5396-1

Γιορτάζοντας την 20ή επέτειο από το πρώτο ετήσιο ημερολόγιό του ο παραδοσιακός ελβετικός οίκος παρουσιάζει φέτος τo Ref. 5396,  το 22ο annual calendar της Patek. Στεγάζεται σε μία απέριττη κάσα Calatrava σε κλασική διάμετρο 38,5 mm και διατίθεται σε δύο εκδοχές: από ροζ χρυσό 18Κ με καντράν από ασημόλευκη οπαλίνα και από λευκό χρυσό 18Κ με σκούρο γκρι soleil καντράν.

PATEK PHILIPPE Annual Calendar Ref.5396-2

Απολύτως τακτοποιημένες και ευανάγνωστες οι ημερολογιακές ενδείξεις –η ημέρα και ο μήνας σε δύο παράθυρα κάτω από το 12 και η ημερομηνία στο 6– ενώ σε βοηθητικό καντράν υπάρχει ένδειξη 24ώρου (η οποία δείχνει και την ημέρα/νύχτα) και φάσεων της Σελήνης. H διάταξη αυτή θυμίζει τα περίφημα perpetual calendars της Patek από τις δεκαετίες του ‘40 και  του ‘50, τα οποία σήμερα μοσχοπουλιούνται στις δημοπρασίες.

PATEK PHILIPPE Annual Calendar Ref.5396-3
PATEK PHILIPPE Annual Calendar Ref.5396-4

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Symbol Hellas (τηλ.: 210-9359423)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή