Χρειάζεται ρύθμιση μόνο μία φορά τον χρόνο, κάθε 1η Μαρτίου. Κι αυτό γιατί ο πολύπλοκος μηχανισμός του αναγνωρίζει τους μήνες που έχουν 30 ή 31 ημέρες και ρυθμίζει την ημερομηνία αυτομάτως, δεν αναγνωρίζει όμως τις 28 ή 29 του Φεβρουαρίου. Αν και πρόκειται για μία εξαιρετικά εύχρηστη complication, η πρώτη πατέντα για ετήσιο ημερολόγιο σε ρολόι χειρός κατατέθηκε από την Patek Philippe μόλις πριν από είκοσι χρόνια, το 1996! Έκτοτε, o ελβετικός οίκος έχει παρουσιάσει ουκ ολίγες εκδόσεις, κάνοντας το Annual Calendar μία από τις best-seller προτάσεις του.

Γιορτάζοντας την 20ή επέτειο από το πρώτο ετήσιο ημερολόγιό του ο παραδοσιακός ελβετικός οίκος παρουσιάζει φέτος τo Ref. 5396,  το 22ο annual calendar της Patek. Στεγάζεται σε μία απέριττη κάσα Calatrava σε κλασική διάμετρο 38,5 mm και διατίθεται σε δύο εκδοχές: από ροζ χρυσό 18Κ με καντράν από ασημόλευκη οπαλίνα και από λευκό χρυσό 18Κ με σκούρο γκρι soleil καντράν.


Απολύτως τακτοποιημένες και ευανάγνωστες οι ημερολογιακές ενδείξεις –η ημέρα και ο μήνας σε δύο παράθυρα κάτω από το 12 και η ημερομηνία στο 6– ενώ σε βοηθητικό καντράν υπάρχει ένδειξη 24ώρου (η οποία δείχνει και την ημέρα/νύχτα) και φάσεων της Σελήνης. H διάταξη αυτή θυμίζει τα περίφημα perpetual calendars της Patek από τις δεκαετίες του ‘40 και  του ‘50, τα οποία σήμερα μοσχοπουλιούνται στις δημοπρασίες.


Εσωτερικά εργάζεται ο αυτόματος μηχανικός Caliber 324 S QA LU 24H/303, ο οποίος διαθέτει 347 εξαρτήματα, μπαλανσιέ Gyromax, ελατήριο Spiromax και φέρει τη Σφραγίδα Ποιότητας της Patek Philippe.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Symbol Hellas (τηλ.: 210-9359423)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ