Ακιντζί: Δημοψήφισμα στα μέσα του 2017

Ακιντζί: Δημοψήφισμα στα μέσα του 2017

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, στα πλαίσια νέων δηλώσεων του λίγο πριν την έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας της «Βουλής», επαναλαμβάνει την γνωστή θέση του ότι στα μέσα του 2017 ενδέχεται να λάβουν χώρα δημοψηφίσματα για το νέο σχέδιο λύσης.

«Πλέον έχουμε ημερομηνία για την πενταμερή διάσκεψη», αναφέρει ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος προσθέτει: «Γνωρίζουμε το τι θα πράξουμε πριν από την πενταμερή. Γνωρίζουμε ότι σε εκείνη την διάσκεψη θα προσκληθούν οι εγγυήτριες δυνάμεις. Με αυτό τον τρόπο έχουμε μπροστά μας μια ολοκαίνουργια συγκυρία. Αυτό ήταν κάτι που επιθυμούσαμε και προτείναμε. Ελπίζω ότι με εποικοδομητικό έργο (στην διάσκεψη) θα βρούμε λύση για αυτό το πρόβλημα που παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Ακιντζί τονίζει: «Δεν φέρει σημασία το γεγονός ότι η προσπάθεια λύσης πείρε παράταση μια-δυο εβδομάδων εντός του 2017. Εγώ είχα δηλώσει ότι το σημαντικό είναι η ανάδυση του πολιτικού πλαισίου της λύσης μέχρι το τέλος του 2016. Τους πρώτους μήνες του 2017 θα παραμείνουν κάποια τεχνικά ζητήματα, συντάγματα, οι νόμοι της ομοσπονδίας, κάποιες τεχνικές που σχετίζονται με το πρακτικό πεδίο. Στην συνέχεια, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε χρονικό περιθώριο ορισμένων μηνών στον λαό για να μελετήσει, κατανοήσει και να συζητήσει το σχέδιο. Αναφερόμασταν στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στα μέσα του 2017».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή