Αδιάφοροι ή αδιάφθοροι;

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ξέσπασμα του Ιβιτς έπειτα από την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο στην Τούμπα, δείχνει πως κάπου έχει χαθεί το μέτρο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οσο κι αν η ένταση από έναν αγώνα είναι στο «κόκκινο», ο προπονητής, που ζει από αυτό, είναι υποχρεωμένος να κρατά την ψυχραιμία του, να κρίνει και να αποφασίζει το τι θα πει και τι θα κάνει, έπειτα από μια δεύτερη σκέψη.

Δεν μπορώ να θυμηθώ ανάλογες δηλώσεις προπονητή που να κατηγορεί, εμμέσως πλην σαφώς, όχι έναν, αλλά περισσότερους παίκτες του, πως ήταν τουλάχιστον αδιάφοροι στις φάσεις των γκολ. Ουσιαστικά, τους «έβγαλε στη σέντρα», χωρίς φυσικά να τους κατονομάσει. «Ή αυτοί ή εγώ» είπε στη συνέντευξη Τύπου, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στο βίντεο του αγώνα με τα γκολ. Και την επομένη –με άλλο σκεπτικό και κατηγορία– ο Γιώργος Τζαβέλλας, μόνο αυτός, από τους «κάποιους», έλαβε το μήνυμα πως θα προπονείται με την ομάδα Κ20.

Αλήθεια, μπορεί να βρεθεί ένας, μόνο ένας νοήμων φίλαθλος, που να μην κάνει τον συνειρμό πως ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, του οποίου μάλιστα η ανανέωση του συμβολαίου είχε γίνει πρόσφατα, ήταν ένας από αυτούς που υπονοούσε ο κ. Ιβιτς; Ακόμα και να δεχθώ πως τιμωρήθηκε για πειθαρχικό παράπτωμα, ήταν πέρα για πέρα λανθασμένος ο χρόνος που του επεβλήθη η ποινή.

Γιατί έπρεπε να σκεφθούν οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ πως στην ουσία ομολογούν ότι συμφωνούν με την κατηγορία του προπονητή τους, πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής εσκεμμένα δεν έκανε την πρέπουσα προσπάθεια στις φάσεις των τερμάτων του Ατρομήτου. Και φυσικά, από το σημείο αυτό γεννιούνται πολλά ερωτήματα, τα οποία χρήζουν απαντήσεων αλλά και προκάλεσαν αντιδράσεις.

Η πρώτη από τις τελευταίες προήλθε από το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Και ήταν δικαιολογημένη, αφού δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται ένα μέλος του πως εσκεμμένα δεν προσπάθησε να αποτρέψει ένα τέρμα.

Οσο για τα ερωτήματα αφορούν τη Σούπερ Λιγκ, την ΕΠΟ και την αθλητική δικαιοσύνη. Γιατί, όλοι όσοι ασχολούνται θεσμικά με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα έπρεπε να είχαν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες, ώστε να ξεκαθαρίσει ο καπνός από τη βόμβα που έριξε ο Βλάνταν Ιβιτς.

Διότι ο Ελληνας φίλαθλος, που ήδη θεωρεί «βρώμικο» και «στημένο» το πρωτάθλημα, δεν χρειάζεται και πολύ να δεχθεί ως δεδομένα τα λεγόμενα του τεχνικού του ΠΑΟΚ. Και φυσικά να σιχαθεί ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέχρι τώρα, έλεγα πως οι ίδιοι οι παράγοντες δεν προστατεύουν το προϊόν τους. Αν τώρα και οι προπονητές, σε κάθε αποτυχία τους, θεωρούν πως «καρφώνονται» από τους παίκτες τους, τότε πιάσαμε πάτο.

Και τέλος, ας αναλογιστούν όλοι που κόπτονται για την εξυγίανση πως υπάρχει και το στοίχημα. Το παιχνίδι των εκατομμυρίων, που ο μεροκαματιάρης από το υστέρημά του παίζει, ελπίζοντας σε ένα συμπλήρωμα του εισοδήματός του. Αν δεν ξεδιαλύνουν οι κατηγορίες του Ιβιτς, τότε το «είναι όλα στημένα», θα γίνει το μόνιμο σύνθημα των γηπέδων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή