Τουρκικό Προεδρικό για Κυπριακό: Υπόστηρίζουμε τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία

Τουρκικό Προεδρικό για Κυπριακό: Υπόστηρίζουμε τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία υποστηρίζει την διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και χαιρετίζει την εντατικοποίηση της διαδικασίας της επίλυσης του Κυπριακού.

Το παραπάνω μήνυμα έρχεται από τον στενό συνεργάτη του Προέδρου της Τουρκίας και εκπρόσωπου της τουρκικής Προεδρίας, καθηγητή Ιμπραχίμ Καλίν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στην «Κ», ο κ. Καλίν χαιρετίζει για λογαριασμό της Προεδρίας της Τουρκίας την νέα απόφαση των ηγετών για το Κυπριακό. Ο κ. Καλίν επισημάνει ότι η χώρα του υποστηρίζει την προοπτική της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο.

Ο κ. Καλίν αναφέρεται και στα χρονικά περιθώρια που χάθηκαν το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του ναυαγίου στην Ελβετία. Ο ίδιος θεωρεί ότι αυτή η εξέλιξη δεν αποτελεί εμπόδιο για την πορεία των συνομιλιών. Πλέον οι δυο πλευρές έχουν την ευκαιρία να εστιάσουν σε μια «γρήγορη λύση», εντός των πρώτων εβδομάδων του Ιανουαρίου.

Ο κ. Καλίν ασκεί κριτική στην Ε.Ε. με το σκεπτικό ότι στο παρελθόν, κυρίως μετά το Σχέδιο Αννάν αθέτησε τις υποσχέσεις που έδωσε στην Άγκυρα και στην τ/κ πλευρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή