Στο ΣτΕ συζητήθηκε ο συμβιβασμός Ελληνικού Δημοσίου – Siemens

Στο ΣτΕ συζητήθηκε ο συμβιβασμός Ελληνικού Δημοσίου – Siemens

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η «συνταγματικότητα ή μη της συμφωνίας συμβιβασμού» που ολοκληρώθηκε το 2012 μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Siemens.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ  με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείς Κωνσταντίνο Κουσούλη, συζητήθηκε μετά από παραπομπή από Δ’ Τμήματος, λόγω  μείζονος σπουδαιότητας, η συνταγματικότητα ή μη των διατάξεων του νόμου 4072/2012 που αφορά τη «συμφωνία συμβιβασμού» μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και  της Siemens.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η Siemensη οποία έχει ασκήσει παρέμβαση στην υπόθεση, προέβαλε αίτημα αναβολής της συζήτησης, το οποίο όμως απορρίφθηκε. 

Ακολούθησε η πολυσέλιδη εισήγηση του κ. Κουσούλη. Ο εισηγητής αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς των δύο πλευρών, Δημοσίου και Siemens, αλλά και στο ιστορικό της υπόθεσης.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» και Έλληνες φορολογούμενοι υποστηρίζοντας ότι η «συμφωνία  συμβιβασμού» είναι αντίθετη σε διατάξεις του Συντάγματος.

Η  Ολομέλεια  του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της η οποία αναμένεται με το νέο έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή