Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση πωλήσεων Σαράντης

Πρεμιέρα είχε αυτή την εβδομάδα η μετοχή της Σαράντης στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap που αντικατέστησε το τίτλο της ΕΥΔΑΠ. Ο τίτλος της εταιρείας καλλυντικών εμφάνισε ικανοποιητική εμπορευσιμότητα με περισσότερες από 90.000 μετοχές να αλλάζουν χέρια. Ωστόσο, η μετοχή υπέστη εβδομαδιαίες απώλειες 4,01%. Οι πωλήσεις του ομίλου Σαράντης κατά το εννεάμηνο του 2016 ανήλθαν σε 239,92 εκατ. συγκριτικά με 200,17 εκατ. το εννεάμηνο του 2015, σημειώνοντας αύξηση κατά 19,86%.

Θυγατρική στη Ν. Ζηλανδία

Θετική πορεία παρουσίασε η μετοχή της Flexopack την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε. Ο τίτλος ενισχύθηκε 7,27% και αναρριχήθηκε στα 2,95 ευρώ (κλείσιμο 1/11). Η εταιρεία το προηγούμενο διάστημα προχώρησε στη σύσταση νέας εμπορικής εταιρείας με την επωνυμία «Flexopack NZ», στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η σύσταση της νέας θυγατρικής εταιρείας στη Νέα Ζηλανδία εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου για την αναδιοργάνωση και ουσιαστική διεύρυνση του παγκοσμίου δικτύου διανομής και διάθεσης των προϊόντων του.

Εξοδος από τα Εμιράτα

Σημαντικές απώλειες 29,17% κατέγραψε η μετοχή της κατασκευαστικής εταιρείας Αθηνά. Ο κλάδος στην Ελλάδα παραμένει σε υφεσιακή πορεία μετά μία επταετία. Η εισηγμένη το περασμένο Ιούλιο αποφάσισε να μεταβιβάσει όλη τη δραστηριότητά της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμπεριλαμβανομένου όλου του ενεργητικού, παθητικού, καθώς και των έργων υπό εξέλιξη και διεκδίκηση. Μεταξύ των λόγων που οδήγησαν την εταιρεία σ’ αυτή την απόφαση ήταν και οι υψηλές απαιτήσεις σε κεφάλαιο κίνησης στα έργα υπό εξέλιξη στα Εμιράτα.

Ενίσχυση κερδών

Quest

Eβδομαδιαία κέρδη 5,82% σημείωσε η μετοχή της Quest, αποτυπώνοντας τη θετική πορεία της επιχείρησης στη διάρκεια του 9μήνου. Ειδικότερα, η εισηγμένη παρουσίασε ενοποιημένα έσοδα ύψους 266,4 εκατ., καταγράφοντας αύξηση κατά 13,8% σε σχέση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2015. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους έφθασαν τα 8,1 εκατ. από 300.000 ευρώ που είχαν διαμορφωθεί στο 9μηνο του 2015. Η θυγατρική Cardlink, πέτυχε στο 9μηνο αύξηση εσόδων 85%. Επίσης, αύξηση 23,5% σημείωσαν τα έσοδα της θυγατρικής εταιρείας Unisystems.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή