5% κάτω οι κατοικίες στο Ντουμπάι το 2017

5% κάτω οι κατοικίες στο Ντουμπάι το 2017

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση της τάξεως του 5% αναμένεται να σημειώσουν οι τιμές των κατοικιών στο Ντουμπάι στη διάρκεια του 2017, προτού ξεκινήσουν εκ νέου την ανοδική τους πορεία από το τέλος του επόμενου έτους και μετά. Αυτό υποστηρίζει η εταιρεία παροχής υπηρεσιών συμβούλων ακινήτων Cluttons, η οποία αναφέρει πως οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν κατά 7,4% σε ετήσια βάση στη διάρκεια του φετινού τρίτου τριμήνου. Υπενθυμίζεται πως οι αξίες στο Ντουμπάι υποχωρούν συνεχώς από το 2014 και βρίσκονται πλέον σε επίπεδο 27% χαμηλότερο από το πρόσφατο υψηλότερο σημείο στο οποίο είχαν ανέλθει το 2008. Σύμφωνα με την Cluttons, η σταθεροποίηση της αγοράς θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2017, όταν θα αρχίσουν οι δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές, με αφορμή τη διοργάνωση της παγκόσμιας έκθεσης World Expo που έχει αναλάβει το εμιράτο για το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πτωτικά κινούνται και οι αγοραπωλησίες, παρά τη μείωση των τιμών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας (Dubai Land Department), για το φετινό επτάμηνο (Ιανουάριος – Ιούλιος) οι συναλλαγές έχουν μειωθεί κατά 30%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή