Ολοκληρώνεται η πώληση του Hilton στη Ηome Holdings

Ολοκληρώνεται η πώληση του Hilton στη Ηome Holdings

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως τα τέλη του έτους θα ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, η διαδικασία πώλησης του ξενοδοχείου Hilton Aθηνών έναντι του ποσού των 142 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank στην εταιρεία Ηome Holdings Συμμετοχών, στην οποία συμμετέχουν η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και η D-Marine Investments Holding B.V.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την πώληση από την Alpha Bank του πλειοψηφικού της ποσοστού (περίπου 97,3% ) στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. ιδιοκτήτριας εταιρείας του Hilton Aθηνών. Το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έδωσε η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση ελέγχου από την εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών επί της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ομόφωνα ότι η ως άνω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά της παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι η Alpha Bank ανακοίνωσε στις 5 Αυγούστου την επιλογή της κοινοπραξίας των δύο εταιρειών ως προτιμητέου επενδυτή, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν στον σχετικό διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του πολυτελούς ξενοδοχείου της Αθήνας. Εν συνεχεία, και συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την υπογραφή της συμφωνίας τους για την αγοραπωλησία του πλειοψηφικού ποσοστού.

H ΤΕΜΕΣ Α.Ε. είναι εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών προορισμών και ο φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino στη Μεσσηνία, μίας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο.

Η D-Marine εδρεύει στην Ολλανδία. Η εταιρεία δραστηριοποιείται ως θυγατρική της Dogus Holding A.S. Ο όμιλος Dogus ιδρύθηκε το 1951 και απασχολεί περισσότερους από 55.000 εργαζομένους. Δραστηριοποιείται στην Τουρκία και διεθνώς με παρουσία σε οκτώ βασικούς τομείς –χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αντιπροσώπευση αυτοκινητοβιομηχανιών, κατασκευές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, τουρισμός, διαχείριση ακινήτων, ενέργεια και εστίαση–, διαθέτοντας περισσότερες από 330 θυγατρικές και συγγενείς εταιρείες. Με έτος ίδρυσης το 1976 ο τουριστικός βραχίονας του oμίλου Dogus Tourism Group δραστηριοποιείται στους τομείς της φιλοξενίας (D-Hotels and Resorts), του θαλάσσιου τουρισμού/μαρινών (D-Marin) και του συνεδριακού τουρισμού (Antur). H D-Hotels and Resοrts ελέγχει εξ ολοκλήρου ή μέσω συνεργασιών πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λπ. στην Τουρκία, την Κροατία, την Ιταλία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Καραϊβική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή