ΗΠΑ: Τουλάχιστον 9 νεκροί από πυρκαγιά σε αποθήκη στο Όουκλαντ

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 9 νεκροί από πυρκαγιά σε αποθήκη στο Όουκλαντ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 9 είναι οι νεκροί και 35 οι αγνοούμενοι έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη διάρκεια μεταμεσονύχτιου πάρτι σε μία αποθήκη της πόλης Όουκλαντ στην Καλιφόρνια, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης.

Οι αρχές προσπαθούν ακόμη να διακριβώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα, είπε η επικεφαλής Τερέζα Ντελόουτς-Ριντ, η οποία χαρακτήρισε «τεράστιο» το κτίριο, ενώ δηλώνουν έτοιμες να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο ακόμα και 40 νεκρών.

Η ίδια είπε ότι κατέρρευσε η οροφή του, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ανεύρεση των σορών. Η αποθήκη στη συνοικία Φρούτβειλ χρησιμοποιούνταν ως χώρος εργασίας και κατοικίας.

«Υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα αυτού του κτιρίου που δεν έχει ακόμη ερευνηθεί», είπε η Ντελόουτς-Ριντ στη διάρκεια ενημέρωσης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) μετέδωσε ότι στην αποθήκη γινόταν ρέιβ πάρτι με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος Golden Donna και σε αυτό συμμετείχαν 70 άτομα.

Πάντως, σελίδα στο Facebook ανέφερε ότι 176 άτομα επρόκειτο να παραστούν στο πάρτι, ενώ 355 που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον έχουν κάνει αναρτήσεις αναζητώντας φίλους τους που τελικά είχαν πάει.

Σύμφωνα με το Sputnik, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 11:30 μμ της Παρασκευής (τοπική ώρα) στη διάρκεια ενός σόου με ηλεκτρονική μουσική.

Το κτίριο βρίσκεται στη συνοικία Φρούτβεϊλ όπου υπάρχουν αποθήκες που χρησιμοποιούνται ως χώροι εργασίας και κατοικίας και δεν διέθετε αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, δήλωσε στην εφημερίδα East Bay Times η επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τερέζα Ντιλόουτς-Ριντ.

Προηγούμενα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι την ώρα του δυστυχήματος ενδεχομένως να βρίσκονταν 50 άνθρωποι στην αποθήκη.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν παραπάνω πληροφορίες για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή